Támogatja az orosz inváziót a boszniai szerbek vezetője

2022. szeptember 20. 10:27

Milorad Dodik hamarosan találkozik az orosz elnökkel, hogy megvitassa vele többek között a „Nyugat viselkedését”.

2022. szeptember 20. 10:27
null

Milorad Dodik, szeparatista boszniai szerb vezető hétfőn kijelentette, teljes mértékben támogatja Oroszország ukrajnai invázióját,. Dodik mindemellett párhuzamot vont Boszniával, mondván, a helyi szerbek sem járhatnak ugyanabba az iskolába, mint a muszlimok – írta az Euroctiv.

A boszniai szerb vezető az orosz TASS-nak adott interjújában a boszniai szerbek Szerbiával való egyesülési vágyát „természetesnek nevezte”.

Dodik hozzátette, „hasonló a helyzet az ukrajnai oroszokkal is, hiszen a hatóságok, mintegy 15 milliójukat korlátozzák abban, hogy az anyanyelvüket használják.

– idézte Dodik Klix.ba-nak adott interjúját a portál.

Dodik hamarosan találkozik Putyinnal

Az Euractiv felidézte, hogy Dodikot az Egyesült Államok kormánya szankcionálta a béketörekvések és a jogállamiság aláásása miatt. A cikkből az is kiderült, hogy a boszniai szerb vezető hamarosan találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy megvitassa vele a „konkrét energiaprojekteket és a Nyugat viselkedését”.

„A Nyugat soha nem hagyta abba az ortodox világ elleni harcot; ezt megértjük. Ennek a harcnak egyetlen célja van: Oroszország természeti erőforrásainak megszerzése.

 – szögezte le Milorad Dodik az interjúban.

Nyitókép: SERHAT CAGDAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. szeptember 20. 13:30
Na ez már kemény, ha már Bosznia is támogatja...akkor Putyinnak már nem kell többet "bosznia"
foldizs
2022. szeptember 20. 13:13
Egy török inváziót is támogatna, a boszniai muszlimok védelme érdekében?
nick89
2022. szeptember 20. 12:51
nick89 2022. szeptember 20. 12:41 1 @survivor survivor 2022. szeptember 20. 12:29 @nick89 Nem emléxel MZP szavaira ? EZZEL veszettetek áprilisban. "Fegyvert és katonát küldünk." NEM Orbán mondta, öcsi. Ide tudnád tenni az eredeti linket, amelyen ezt mondja? (Nem a ti hírmagyarázóitokat! az igazi, eredetit, ahol ezt mondja.) Köszi!
Nyugatellenes
2022. szeptember 20. 11:42
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!