Lukasenka: Ukrajnában néhány nap alatt békét lehet teremteni

2022. szeptember 30. 11:43

A belarusz vezető szerint a béke kérdése az európaiak akaratán is múlik.

2022. szeptember 30. 11:43
null

„Ha az európaiak őszintén akarják, néhány napon belül meg lehet teremteni a békét Ukrajnában” – idézte a belarusz vezetőt a BelTA hírügynökség. 

A cikkben arra is kitértek, Aljakszandr Lukasenka pénteken vette át a külföldi országok nagyköveteinek megbízólevelét.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Moszkva függetlennek ismerte el az ukrajnai Herszon és Zaporizzsja megyéket. A népszavazások eredményét egy ország sem ismerte el legitimnek Oroszországon kívül.

Nyitókép: EyePress News / AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 30. 15:00
Ötlet, javaslat persze a világon semmi.
Akitlosz
2022. szeptember 30. 14:57
"A népszavazások eredményét egy ország sem ismerte el legitimnek Oroszországon kívül." Közük? Én elismerném a népszavazásokat legitimnek az EU-ban. Ha lennének. De még eddig sohasem volt egy sem, akkora fene nagy a demokrácia meg a szabadság.
Fenrir
2022. szeptember 30. 13:06
Most már nagyjából az etnikai határoknál vannak a harcvonalak, most kéne abbahagyni. Persze ha precedens lenne arra, hogy egy döntésnél véletlenül szerepe van az etnikai viszonyoknak is, az esetleg kellemetlen kérdéseket vethetne fel...
Menhetten
2022. szeptember 30. 12:46
Egy négyzetmillimétert sem az oroszoknak, különben nemzeti szokás lesz náluk a környező országok elzabrálása! Ha valamikor, most van esély helyretenni őket minden területen egy komoly összefogással! Az oroszokkal majd meg lehet egyezni, Putyinnal soha! Azt egész biztos hosszú időre elintézték Ukrajnában, hogy soha ne közeledjenek kelet felé, ami társadalom itt épülni fog az erősen nyugat-orientált lesz, és ez magában hordozza a demokratikus társadalom igényét is, ami végső soron egy gyorsan fejlődő országot fog eredményezni. Valószínűleg nagyon sokat fognak költeni a hadseregükre, ami valahol azért az iparukat is pörgetni fogja, plusz az ország újáépítése is rengeteg külföldi tőkét fog bevonzani. Nem lennék meglepve, ha 20-25 év múlva Ukrajna a régió bezzeg-gyerekévé válna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!