Meghiúsult az ukrán rohamcsapat partraszállása a zaporizzsjai atomerőműnél

2022. szeptember 03. 09:13

Oroszország állítja, bizonyítékai vannak arról, hogy az ukránok támadásokat indítanak és katasztrófát idézhetnek elő: ezeket átadták az ENSZ-nek.

2022. szeptember 03. 09:13
null

A Liner arról ír, hogy az ukránok minden szálat megmozgatnak annak érdekében, hogy visszaszerezzék az irányítást Európa legnagyobb atomerőművében, de hiába. Emlékeztettek: időközben már a nemzetközi szakértők is megérkeztek a helyszínre, miután kritikussá vált a helyzet. Az oroszok továbbra is azt állítják, hogy

az ukránok támadásokat indítanak az atomerőművel szemben, ami atomkatasztrófához vezethet.

Ukrajna tagadja ezt, írják, míg Oroszországnak állítja: bizonyítékai vannak erről, amiket időközben átadtak az ENSZ-nek. Oroszország nem tervezi visszaadni a kontrollt Ukrajnának, és most arról jelentettek, hogy ukrán rohamcsapatok igyekeztek partra szállni Energodar közelében. Erről a helyi közigazgatás egyik tisztviselője számolt be a TASZSZ-nak, teszik hozzá. A tisztviselő szerint

Kijev rohamcsapatokat küldött a területre,

de hiába, mert meghiúsult a partraszállás, miközben több tucatnyi hajóval jelentek meg az ukránok.

Hangsúlyozták: Vlagyimir Rogov, a zaporizzsjai terület katonai-polgári közigazgatás főtanácsának tagja arról nem adott jelentést, hogy vannak-e áldozatai az akciónak, és ha igen, hányan. Azt azonban elmondta, a fegyveres embereket szállító hajókat éjfél körül észlelték.

Két, összesen legfeljebb 60 főből álló ukrán szabotázscsoportról jelentettek,

írják, amikkel megpróbáltak partra szállni, mindössze három kilométerre az atomerőműtől, ahol Nemzetközi Atomenergia-ügynökség is vizsgálatot indított a delegációjával. Később, a nap folyamán az orosz védelmi minisztérium szerint 7 óra körül az ukrán csapatok újabb kísérletet tettek meg az erőmű közelében, de ez a partraszállás is sikertelen volt, és elsüllyesztették Nikopolból indult szabotőröket szállító két hajót, teszik hozzá.

Fotó: MTI/AP/Maxar Technologies

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. szeptember 03. 15:57
azt mikor írja meg a mandi, hogy az ukrán támadás egy részét a ruszkik bekerítették az Inhulec folyótól délre? Támadni tudni kell. A brit tervezőknek meg vannak még ötletei, mint a rabbinak voltak alibáit elvesztő parasztnak.
miles1
2022. szeptember 03. 15:17
Ez két napos hír, mandi.... Azóta az ukránok még több embert feláldoztak erre az akcióra, legutóbb ma éjszaka, megint veszítettek egy csomó rohamcsónakot, meg embert. Bár, már sem naszádokra, sem uszályokra nem futotta, ezeket már csak motoros gumicsónakkal küldték. A halak jóllaknak.....
káli
2022. szeptember 03. 15:05
Milyen butusok ezek az ukránok, hatvan emberrel megtámadnak egy város méretű erőművet, sőt mikor elsőre nem megy, nekifognak újból, mint a mesében!
Akitlosz
2022. szeptember 03. 14:49
Ez eléggé öngyilkos küldetés volt, ha az elején ennél sikeresebb lett volna, a vége akkor sem lehetett volna más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!