Volt EB-elnök: Giorgia Meloni szerint Olaszország nem marginalizálódik attól, ha Orbánt követi

2022. szeptember 20. 09:38

Romano Prodi szerint a magyar miniszterelnököt követő kormányfők szembemennek az európai szabályok alapvető pilléreivel.

2022. szeptember 20. 09:38
null

A La Repubblica című olasz lap interjút közölt Romano Prodival, az Európai Bizottság volt elnökével.

Prodi Magyarországról azt mondta: „Senki sem vonja kétségbe, hogy a magyarországi választások tisztességesek voltak.

Az egykori EB-elnök felhívta arra a figyelmet, hogy a magyar miniszterelnököt követő kormányfők szembemennek az európai szabályok alapvető pilléreivel, amelyek a sajtószabadságról, a kisebbségekkel való bánásmódról, az igazságszolgáltatásról szólnak.

Prodi az interjúban hangsúlyozta, hogy Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei párt elnöke szerint nem áll fent az a veszély, hogy Olaszország marginalizálódik Európában, ha Orbán Viktort követi – idézte az olasz politikust a La Repubblica.

Nyitóképen Romano Prodi, az Európai Bizottság volt elnöke. Fotó: MINAKO SASAKO / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vörös Piranha
2022. szeptember 20. 11:28
Ma is meg kell buktatni Orbánt, hiszen kedd van. Már a szarkofágokból is előveszik a vén múmiákat, hogy ugassanak Mo ellen.
Takagi
2022. szeptember 20. 11:22
Legyen mindenki Orbán és béke lesz.
savrena
2022. szeptember 20. 10:56
"„Senki sem vonja kétségbe, hogy a magyarországi választások tisztességesek voltak." Ha azt veszem, hogy a fejlettnyugat azt a futóbolond Makit támogatta, akkor azt kell mondanom, hogy akaratuk ellenére, pontosabban az akaratuktól ellenkező irányba, de vastagon beavatkoztak a választásokba.
Gyugyesz
2022. szeptember 20. 10:54
Itt az ideje új kifejezéseket kitalálni. Mussolinizálódik, orbanizálódik, melonista, salvinizmus stb. Olaszország orbanizálódik a fasizálódó Mussolinista Salvini nyomdokain, a klerikális irredenta, nácinyilas horthyfasiszta autoriter diktatórikus antieurópai Magyarország segítségével, egy melonista-rasszista csőcselék által. SS lazioista jelszavakat skandálva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!