Ólommal bélelt koporsóban helyezik végső nyugalomra a királynőt

2022. szeptember 13. 11:41

Az angol nemesség már legalább négy évszázada követi ezt a hagyományt.

2022. szeptember 13. 11:41
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, már folynak II. Erzsébet temetésének előkészületei. A régi hagyományok miatt ezzel kapcsolatban egy részlet szélesebb körben is ismert – írta a Metro.

Az angol királyi család tagjait jellemzően ólommal bélelt koporsókban temetik, hogy minél jobb állapotban őrizzék meg az uralkodók földi maradványait – ismertették.

A portál szerint

a test így akár egy évig is eltartható, mivel az ólom légmentessé teszi a koporsót, és megakadályozva a nedvesség bejutását is.

Az előre elkészített, ólommal bélelt angol tölgyfa koporsót egy hozzáillő koporsóval együtt tervezték a királynő számára.

Ennek kapcsán a lap felidézte, hogy Diana hercegnő koporsója negyed tonnát nyomott az ólombélés miatt – tette hozzá a Metro.

Az angol nemesség már legalább négy évszázada követi ezt a hagyományt. A Westminster Apátság feljegyzései szerint I. Erzsébetet és II. Károlyt is ólombélésű koporsóban temették el.

Nyitókép: SEBASTIEN BOZON / AFP 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B I L
2022. szeptember 14. 06:43
Amúgy ki a faszt érdekel ez a herce hurca, mi közünk az angolokhoz? Egyébként én is pont annyira sajnálom a királynőt amennyire ő sajnált volna engem.
Akitlosz
2022. szeptember 13. 16:27
Megnéztem a hozzászólásaidat pár oldalra visszamenőleg. Azok alapján IS X. Az én életlen kés elmém nem tudott sok értelmeset felfedezni a hozzászólásaidban, ezért azokat nekem elolvasnom sem érdemes.
bela barva
2022. szeptember 13. 15:25
Bezzeg Floydnak jutott aranykoporsó. Ide meg jó lesz az ólom is.
files32
2022. szeptember 13. 14:27
Nem félnek, hogy megmérgezi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!