Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Amerikai tisztviselő: A menekülő orosz katonák közül sokan visszatérnek Oroszországba

2022. szeptember 13. 07:06

Szervezetlennek tűnik az orosz parancsnokság.

2022. szeptember 13. 07:06
null

A Reuters által megszólaltatott, névtelenséget kérő amerikai katonai tisztviselő arról beszélt, hogy

miközben az ukrán ellentámadás következtében az orosz erők kiszorulnak Harkiv területéről, sokan közülük visszatérnek Oroszországba.

Hozzátette: az orosz hadseregről szóló jelentések, miszerint a katonák hátrahagyják felszerelésüket, a parancsnokság és az irányítás szervezetlenségére utalnak.

Nyitókép: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. szeptember 13. 11:26
A ruszkik fejvesztetten menekülnek, természetesen ez szervezetlenséget szül.
smarton84
2022. szeptember 13. 11:21
Fake news. Az oroszok előre törnek, nemsokára elérik Szlovákiát, Lengyelországot, és végül minket is felszabadítanak a nyugati elnyomás alól!!!
lazio154
2022. szeptember 13. 10:40
Meneküléskor teljesen természetes a káosz. Összekeverednek az útakon különféle egységek, fegyvernemek katonái. Sokan még az egyéni fegyvereiket is eldobálják, így természetes a harci technika is ottmarad. Egyénenként esélyesebb menekülni, a jármüvekre vadásznak. Van, amit biztos nem hagynak hátra, az ellátóraktárak vodkakészlete. Ezeket a menekülőket biztonságos helyen össze kell gyüjteni, szétválogatni, újrafegyelmezni. A doni II. hadsereget a volt arcvonal mögött 120-170 km-re lehetett összegyüjteni. Ezen egységek újbóli bevetésére csak a Wermacht volt képes. Most teljesen új egységeket kell az oroszoknak odavinni.
Agricola
2022. szeptember 13. 10:10
A Reuters által megszólaltatott, névtelenséget kérő amerikai katonai tisztviselő arról beszélt, hogy az orosz hadseregről szóló jelentések, miszerint a katonák hátrahagyják felszerelésüket, a parancsnokság és az irányítás szervezetlenségére utalnak, ha igazak. Valaki valamit mondott valahol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!