Morawiecki: Most tisztázzuk a nézeteltéréseket Magyarországgal

2022. szeptember 13. 10:22

A lengyel miniszterelnök közölte, „a szolidaritás mértéke a V4 Csoporton belül nem olyan alacsony, mint ahogy azt egyesek gondolják”.

2022. szeptember 13. 10:22
null

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Wpolityce című lengyel lapnak adott interjút. A kormányfőt többek között a Visegrádi Csoporton belüli együttműködésről kérdezték Magyarország oroszbarát hozzáállásával összefüggésben.

A V4-ről

„Továbbra is van nézeteltérés az ügyben, és abban, hogy milyen intenzíven kell támogatnunk Ukrajnát. De ne feledjük, hogy a hét szankciócsomag közül egyiket sem lehetett bevezetni Magyarország és Orbán Viktor beleegyezése nélkül” – fogalmazott Morawiecki.

Hozzátette, hogy „a szolidaritás mértéke a V4 Csoporton belül nem olyan alacsony, mint ahogy azt egyesek gondolják. De nem is olyan, amilyennek szeretnénk”.

– hangsúlyozta a lengyel miniszterelnök.

Nyitókép: VOLODYMYR TARASOV / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. szeptember 13. 17:11
SZÓ szerint értendő: "most tisztázzuk a nézeteltéréseket, és az Európai Unión belüli politikai és gazdasági érdekeinkkel kapcsolatos kérdésekre összpontosítunk”
Sany Xepi
2022. szeptember 13. 16:51
Közös összorosz utálatról szó sem lehet.
KBA98
2022. szeptember 13. 16:47
üzenem ennek a gerinctelen palinak, hogy a bizalmat csak egyszer lehet elveszíteni!
pindos
2022. szeptember 13. 16:16
Most hogy kibasztak a mézesbödönből,nekem nem jut semmi,hát élet az ilyen?Ha tegnap Ursula,akkor most Orbán, ha ló nincs akkor...stb.Ottan jöttél,oda is menj!Ne legyél megélhetési,olyanunk már van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!