Engedélyezte a FINA a fekete sportolók hajára kifejlesztett úszósapkát

2022. szeptember 03. 08:58

Vastag, göndör hajra találták ki, szerintük így befogadóbb lett a sport.

2022. szeptember 03. 08:58
null

A 444 arról ír a Guardian nyomán, hogy a tokiói olimpián még betiltotta, most viszont engedélyezte a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), hogy a fekete úszók olyan speciális sapkában versenyezzenek, amit

direkt vastag, göndör hajra fejlesztettek ki.

Hozzátették: a Soul Cap gyártója szerint sok gyerek azért nem választja az úszást, mert nem talál megfelelő méretű sapkát, ami képes megvédeni a haját a klórtól.

Emlékeztettek: tavaly a FINA arra hivatkozva utasította el Alice Dearing, a brit női úszócsapat első fekete tagjának kérelmét, hogy a nemzetközi versenyek résztvevői sosem akartak ilyen méretű és típusú sapkát használni. A Soul Cap egyik megalkotója azt mondta, a mostani döntés segít befogadóbbá tenni a sportot, és reméli, hogy közös erőfeszítéssel

még több, a kisebbségek helyzetét nehezítő akadályt lehet legyőzni,

írják.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HGyulaP
2022. szeptember 04. 11:37
Hurrá! A legnagyobb probléma oldódott meg!
Wolfram004
2022. szeptember 04. 11:04
Külön úszósapka a feketéknek? Mi jöhet még? Külön WC, külön ülőhely a busz hátuljában? Micsoda durva rasszizmus! Használják csak ők is nyugodtan a fehérek uszósapkáit! Joguk is van hozzá! Egyébként sem ezzel kellene foglalkozni, hanem azzal, hogy a jobb, erősebb és tehetségesebb úszókra milyen esélykiegyenlítőket, súlyokat akasszanak, hogy ne legyen eleve előnyük a versenyben. Mindenkinek egyforma esélyt kell adni a győzelemre!
OobOdoO
2022. szeptember 03. 20:15
Én olyan sapkát nem találtam ami vízhatlanan tartaná a hajamat, még a dupla sem, azt szerintem sisaknak hívják. Azt el tudom hinni hogy kevesebb klór éri, mert nem egész nap öblögeti a klórban, de akinek ez ekkora probléma, annak szerintem ez kevés.
Zolotarjov
2022. szeptember 03. 20:12
Létezik élvonalbeli fekete úszó? Egyébként egy olyan sportban, ahol tized másodpercek döntenek, nem biztos, hogy túl előnyös a nagy búra..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!