Kék-sárgába öltözve fejezték ki szolidaritásukat Ukrajnával az Európai Parlament képviselőnői (kép, videó)

2022. szeptember 14. 13:05

Erről több kép is megjelent a közösségi médiában.

2022. szeptember 14. 13:05
null

Több olyan fotó is kikerült a közösségi médiába, amelyeken EP-képviselők, köztük Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke látható, akik az Ukrajnával való szolidaritás jegyében kék-sárga öltözékben jelentek meg az Európai Unió helyzetéről szóló vita napjá.

Megjelent az ukrán first lady is a vitanapon

Időközben az is kiderült, hogy duplán volt oka a szolidaritás vállalásának: ugyanis a plenáris ülésre Strasbourgba látogatott Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége.

Vele Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke és Ursula von der Leyen is fotózkodott.

A felvételt alább tekinthetik meg:

Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP
Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője sem hagyhatta szó nélkül a szerdai EP-beli performanszokat. Közösségi oldalán úgy fogalmazott, „hiába éli Európa történetének egyik legnagyobb válságát a hibás brüsszeli döntések miatt, ettől még a szelfi nem maradhat el az Európai Parlamentben ukrán színekbe öltözve”.

Az erről készült videót alább tekinthetik meg:

A cikk nyitóképe: Facebook

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishegyi
2022. szeptember 15. 13:12
Nézem ezt a sok, önelégült fehérnépet, akik mint holmi papagájok, feszítenek a kék-sárga egyenruhájukban. Közben keserűen arra gondolok, hogy ugyanezek a némberek a hülyét járatták az európai őshonos kisebbségekkel, amikor egyből félresöpörték a helyzetük tárgyalását célzó hat ország 1 000 000 választópolgárának kezdeményezését, amihez alig lehetett kicsikarni belőlük, hogy engedjék meghosszabbítani az aláírások gyűjtését. Most meg foggal-körömmel védenek egy, igen, megtámadott de nem EU-s, főként pedig kisebbségeket üldöző országot. Szégyen és gyalázat! De még bízom, hogy egy napon megbűnhődnek a sok galádságért.
edico
2022. szeptember 15. 08:53
Európa a csőd szélén. Ezek a jól fizetett bohócok viszont nem egy EU-s "állam" parancsára cirkuszolnak. Miért is vagyunk még az EU brancsban?
mokány
2022. szeptember 15. 08:11
Orwell 1984 . A YouTub - in .
Krupp Skya
2022. szeptember 15. 08:02
És ez a szolidáris vigyor Binden pénzt megér. Valószínűleg az orosz halottakra gondoltak azért vigyorognak mint vidéki picsa az angolvécére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!