Ilyen az élet a felszabadított ukrán Kupjanszkban – Videó

2022. szeptember 20. 16:08

A város végig a frontvonalban volt, az Oszkol folyó bal partja az orosz, a jobb pedig az ukrán erők ellenőrzése alatt állt, emiatt az ott élők folyamatosan hallották a harcok zaját, felettük zúgtak el a lövedékek.

2022. szeptember 20. 16:08
null

Egy exkluzív háborús tudósítás került fel a YouTube-ra, a videó a Harkivi területen található Kupjanszkban készült. Az ukrán várost –mivel közel fekszik a határhoz – február 27-én, szinte harc nélkül foglalták el az orosz csapatok. Hathónapos megszállás után a 92. harkivi brigád szeptember 10-én vonult be a városba, hat nappal később pedig visszafoglalták. Több más felszabadított várossal szemben Kupjanszk végig a frontvonalban volt, az Oszkol folyó bal partja az orosz, a jobb pedig az ukrán erők ellenőrzése alatt állt. Emiatt az ott élők folyamatosan hallották a tüzérségi párbajok, tankcsaták, kazettás bombák zaját, és gyakorlatilag a fejük felett zúgtak el a lövedékek, rakéták. 

Az emberek közül sokan elhagyták a várost, akik maradtak, közülük többen megsérültek, a helyi kórházban azonban, amely a megszállás alatt végig működött, mindössze 20 alkalmazott maradt, holott a háború előtt 900-an dolgoztak itt. A kórházban nincs világítás, víz, speciális szállítóeszköz, de az egész városban katasztrofális volt a helyzet. 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. szeptember 22. 09:51
Szerencsétlen Nemzet, a Nyugat kapzsiságának újabb áldozatai. Ha elfogadják a semleges státuszt, Európa és Oroszország között - fegyverek nélkül - majd az Unió tagjává válnak, akkor egy virágzó kereskedelmi központ jöhetett volna létre, új, Közép Európai - Ukrán, Lengyel - vezetéssel, 80 millió emberrel. Ehelyett, országukat, életüket és jövőjüket adták a Nyugatért, aki majd hálából - mint tette azt Magyarországgal is - feldarabolja a megmaradt, romos országot. Az Ukránoknak semmijük sem marad a végére.
kaffogó hebrencs
2022. szeptember 21. 12:53
Merj mást mondani egy fegyveres katonának, minthogy nagyon örülsz, hogy végre felszabadította a várost...
Szuper
2022. szeptember 21. 10:01
Szerintem használják ki a nagy szabadságot, mert nem sokára vége lesz!
DonCiccio
2022. szeptember 20. 21:18
Havaj dizsi minden kétségtelen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!