Az ukrán kézbe került Harkivban fosztogatások kezdődtek

2022. szeptember 14. 17:39

Az oroszok azt állítják, hogy külföldi „zsoldosok” polgári lakosokat lőnek agyon az utcán, amit a visszavonult orosz erők bűncselekményeiként próbálnak meg beállítani.

2022. szeptember 14. 17:39
null

Vitalij Gancsev, az ukrán erők által visszafoglalt Harkiv megye oroszok által kinevezett katonai és polgári közigazgatásának vezetője a Rosszija 24 televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a régióból nagyon sokaknak azért nem sikerült elmenekülniük, mert megszakadtak a kommunikáció csatornái. Az állította, hogy

az ismét ukrán ellenőrzés alá került településeken fosztogatások kezdődtek,

és külföldi „zsoldosok” polgári lakosokat lőnek agyon az utcán, amit a visszavonult orosz erők bűncselekményeiként próbálnak meg beállítani.

Evakuálják a határ közelét

Vjacseszlav Gladkov, az oroszországi Belgorod megye kormányzója közölte, hogy az ukrán oldalról érkező belövések miatt evakuálják az határhoz közeli Krasznij Hutor település lakosságát. Kedden Selajevo falut érte támadás a régióban, két embert megsebesítve, hétfőn pedig Logacsovka faluban életét vesztette egy ukrán állampolgárságú nő, további négy ember pedig megsérült ukrán támadásban.

Az orosz nemzeti gárda közölte, hogy Herszon és Zaporizzsja megyében több mint 130 embert vett őrizetbe, aki kapcsolatban állt ukrán nacionalista szervezetekkel, az Ukrán Biztonsági Szolgálattal (SZBU) és az ukrán hadsereggel. A gárdisták tíz titkos fegyver- és lőszerraktárat is találtak. A tájékoztatás arra nem tért ki, hogy az akciókat mikor hajtották végre.

Vlagyivosztokban az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hazaárulás gyanújával őrizetbe vett egy orosz állampolgárt, aki adatokat szolgáltatott ki Ukrajnának az orosz távol-keleti Tengermellék katonai és létfontosságú polgári infrastruktúrájáról.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ExMunkatárs
2022. szeptember 16. 01:35
"Egyébként nem az oroszok állítják, egy orosz állítja." Ja. Egy orosz elrendelte Ukrajna megtámadását és bizonyos oroszok fegyveresen átlépték a határt. De Oroszország nem támadta meg Ukrajnát, háború sincs. A katonai és polgári vezető szigorúan magánemberként beszélt az állami televízióban, személyes véleményét hangoztava, amely - disclaimer - nem feltétlenül egyezik a szerkesztőség és a felsőbb vezetés véleményével. Van ilyen, főleg Oroszországban, bár ott momentán 15 év jár érte.
ExMunkatárs
2022. szeptember 15. 09:21
Valóban jártak ott külföldi zsoldosok fosztogatni és civileket gyilkolni. Oroszul beszéltek, sietve távoztak. A civilek valóban az orosz csapatok bűncselekményeiként próbálják meg ezt beállítani, a helyükben én is azt gondolnám, hogy az oroszul beszélő katonák az orosz csapatokhoz tartoztak. Na de tudja ezt valaki bizonyítani?
Csubaka
2022. szeptember 14. 23:42
Mikor maradtam le a hírről? Harkiv tudtommal mindig is ukrán kézen volt, csak az oroszok folyamatosan támadták....
zakar zoltán béla
2022. szeptember 14. 22:22
Mexico
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!