Visszatér Ukrajnába Wali, akit sokan a világ legjobb mesterlövészének tartanak

2022. szeptember 22. 10:43

A kanadai harcos szerint Ukrajnának segítségre van szüksége, Oroszországot pedig le kell győzni.

2022. szeptember 22. 10:43
null

Az Index felidézi: a mesterlövész még márciusban jelentette be, hogy Ukrajnába megy. Nem sokkal később meg is érkezett, és akkor egy rövid időre az a hír is felröppent, hogy meghalt. Mint utóbb kiderült,

ez csak egy, az oroszok által terjesztett álhír volt.

Utána a saját oldalán rendszeresen beszámolt a fejleményekről, mígnem májusban kiderült,  hogy elhagyta Ukrajnát.

„Ukrajnának segítségre van szüksége”

Ehhez képest kedden újabb bejegyzéssel jelentkezett oldalán a mesterlövész, amelyben azt írta: visszatért Ukrajnába. A részleteket nem ismertette, mindössze annyit írt a posztban, hogy Ukrajnának segítségre van szüksége,

Oroszországot le kell győzni, és hogy a legjobb mesterlövészek a világon az ukránok. 

Ezután szerdán újabb posztban jelentkezett, amelyben már az ukránok sikeres keleti ellentámadásáról írt. A mesterlövész szerint ez azért jelentős győzelem, mert a háborúban ez volt az első eset, amikor az ukránok tényleg „a ringben” verték meg az oroszokat, és nem úgy, hogy ők maguk futamodtak meg a harc elől (mint amikor tavasszal visszavonultak Kijev mellől). 

„Az ukránoknak egy olyan frontszakaszt és területet sikerült elfoglalniuk, amelyet aktívan védtek az oroszok. És ezeket a védállásokat nemcsak új, tapasztalatlan katonák tartották, hanem a legjobb orosz egységek némelyike is” – írta Wali.

Korábban írtuk:

Hazatért Ukrajnából a világhírű kanadai mesterlövész, „szörnyen csalódott” a háborúban

„Zelenszkij mindannyiunkat odahívott, de a terepen a tisztek teljesen tehetetlenek voltak. Nem tudták, mit kezdjenek velünk” – fogalmazott Wali. Bővebben...

„Zelenszkij mindannyiunkat odahívott, de a terepen a tisztek teljesen tehetetlenek voltak. Nem tudták, mit kezdjenek velünk” – fogalmazott Wali.

Nyitókép: Facebook

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. szeptember 23. 15:56
Jaj hagyjuk már ezt az uki kamut.Uncsi nagyon.
vamonos
2022. szeptember 22. 20:15
Nem ez volt az a kanadai mesterlövész, aki azt állította, amikor haza ment, hogy nem ölt meg egy oroszt sem? No de akkor mit is keresett ott?
csulak
2022. szeptember 22. 18:07
remelem ott is marad, orokre
amca
2022. szeptember 22. 17:39
Huyye ,vagy ,mint uyyhuyye. Ez a háború nem a mesterlövészek háborúja. Jön 1 db derón. sic. Rest in peace. Bude mu laka zemlja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!