Még a parlamenti képviselőket is a frontra küldheti Putyin

2022. szeptember 22. 11:01

A Duma elnöke szerint már most több képviselő is harcol a Donbaszban.

2022. szeptember 22. 11:01
null

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlamenti alsóház elnöke a Telegramon tett közzé egy részletes tájékoztatást arról a mozgósításról, amelyet végül szerdán jelentett be Vlagyimir Putyin. 

Az Index a politikust idézve azt írja: a részleges mozgósításra azért van szükség, mert nemcsak az ukránokkal, hanem a NATO erőivel is meg kell küzdeniük Ukrajnában, ugyanis a nyugati katonai szövetség „kiképzőtisztekkel, zsoldosokkal” és hadifelszereléssel támogatja az ukránokat. Hangsúlyozta továbbá, hogy

nem az összes hadköteles felnőttet, hanem csak 300 ezer tartalékost érint a döntés.

„Az orosz képviselőknek sincs mentességük”

Vjacseszlav Vologyin arra is kitért a bejegyzésben, hogy azoknak a képviselőknek, akik a részleges mozgósítás követelményeinek megfelelnek, szintén segíteniük kell a „különleges hadműveletben”, de ezen a ponton – vélhetően direkt – kétértelműen fogalmazott. Ugyanis azt írta, hogy a képviselőknek sincs valamilyük a mozgósítással kapcsolatban, de ez a bizonyos szó („брони”) egyszerre jelenthet páncélt vagy fenntartást is.

Tehát Vologyin most vagy arra utalt, hogy az orosz képviselőknek sincs mentességük,

és (idővel, a mostaninál szélesebb körű mozgósítás esetén) őket is elvihetik, vagy pedig finoman arra presszionálta őket, hogy maguktól vegyék ki részüket a „különleges hadműveletből”. Az utóbbi jelentéstartalmat látszik erősíteni az, hogy ezután a Duma elnöke felsorolta: több képviselő is önkéntesként harcol már most is a Donbászban.

Nyitókép: Gavriil Grigorov/AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. szeptember 22. 16:17
Csak miheztartás végett: https://444.hu/2022/09/22/katonanak-kiadva-magukat-felhivtak-putyin-szovivojenek-a-fiat-hogy-masnap-be-kell-vonulnia-de-kozolte-hogy-arrol-szo-sem-lehet
foldizs
2022. szeptember 22. 14:56
Peszkov fia bezzeg nagyon nem akar menni, még önkéntesként sem :D
Backstab
2022. szeptember 22. 13:54
Az osszes kutyat agyonloni. Politikusoknak az jar
nick89
2022. szeptember 22. 13:32
@Kormánypárti1 Túlélők, ébresztő! nick89 2022. szeptember 20. 12:41 1 @survivor survivor 2022. szeptember 20. 12:29 @nick89 Nem emléxel MZP szavaira ? EZZEL veszettetek áprilisban. "Fegyvert és katonát küldünk." NEM Orbán mondta, öcsi. Ide tudnád tenni az eredeti linket, amelyen ezt mondja? (Nem a ti hírmagyarázóitokat! az igazi, eredetit, ahol ezt mondja.) Köszi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!