Újabb tömegsírokat találtak az ukránok, a legnagyobban 440 holttest hevert

2022. szeptember 16. 07:37

Zelenszkij a mostani felfedezéseket az oroszok bucsai mészárlásához hasonlította.

2022. szeptember 16. 07:37
null

A Reuters pénteki cikkében azt írja: újabb tömegsírokat találtak az ukránok, ezúttal az orosz megszállás alól néhány napja felszabadított Izjumban, számolt be róla a lerohant ország védelmi minisztériuma. A legnagyobb, most felfedezett tömegsírban 440 holttest hevert. A minisztérium szerint

az áldozatok közül sokan légicsapásokban, mások ágyúzásokban vesztették életüket.

Oroszország tagad

A cikk szerint a városból a hétvégén menekültek el orosz katonák ezrei. Izjumot a megszállók a Harkivi régió ellátóközpontjának használták, így

nagy mennyiségű lőszert és egyéb felszerelést hagytak maguk után.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán látogatott Izjumba. A mostani felfedezéseket az oroszok bucsai mészárlásához hasonlította, és megismételte, hogy Oroszországot felelősségre kell vonni a katonái tetteiért. Oroszország továbbra is tagadja, hogy civileket támadna, és hogy háborús bűnöket követne el.

Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk (illusztráció)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. szeptember 16. 11:08
Miért ne lennének tömegsírok? Háború van, gyorsan kell temetni. Mivel orosz terület volt, az ukrán bombázások is megölhették őket, de simán lehet, hogy a többségük katona. Ez a hír önmagában NEM JELENT SEMMIT.
Takagi
2022. szeptember 16. 10:54
Találtak? Csináltak!
George P.
2022. szeptember 16. 09:44
Még szerencse, hogy brutális és elsöprő ellentámadásban az ukránok pitypanggal és szeretettel lőttek. Bezzeg az oroszok, azok megölnek minden kollaboráns ukránt.
George P.
2022. szeptember 16. 09:16
Hátrahagytak az oroszok orosz lőszert, és a halottakat orosz lőszerrel lőtték le. És mint Bucsában a halottak mind orosz gyökerekkel rendelkeztek. De kár hogy nincsenek műholdak amik a hadszíntereket 0-24-ben filmeznék, onnan minden kiderülne. Lehet pont ezért nincsenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!