Orosz lap: Putyin egymillió ember bevetését tervezi

2022. szeptember 22. 15:43

A Novaja Gazeta szerint az orosz elnök által szerdán aláírt rendelet titkosított hetedik paragrafusa mindezt lehetővé teszi.

2022. szeptember 22. 15:43
null

Egymillió orosz állampolgárt hívhatnak be az ukrajnai háborúba Vlagyimir Putyin mozgósítási akciójának részeként – derül ki a Novaja Gazeta jelentéséből. A száműzetésben működő orosz lap Putyin kormányának egy meg nem nevezett tisztviselőjét idézte, aki szerint az orosz kormány nem fog megelégedni a részleges mozgósítással – ami 300 ezer tartalékos bevetését teszi lehetővé –,

a valódi terv 1 millió ember behívása.

A forrás a lapnak elmondta, hogy a Putyin által szerdán aláírt rendelet titkosított hetedik paragrafusa lehetővé teszi az orosz védelmi minisztérium számára, hogy 1 millió embert hívjon be. A forrás úgy fogalmazott:

Nyitókép: Putyin és Sojgu szemlét tartanak (Yuri KADOBNOV / AFP) 

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 23. 06:31
Irány a vágóhíd..egy darab degenerált miatt..
elfújta az ellenszél
2022. szeptember 22. 20:38
''száműzetésben működő orosz lap Putyin kormányának egy meg nem nevezett tisztviselőjét idézte, aki szerint az orosz kormány'' Blabla news
egynick
2022. szeptember 22. 19:26
Hentesnek még: Megértük, hogy Magyarország idén kukorica importra szorul. Akár Ukrajnából is.
krampus
2022. szeptember 22. 19:01
Ma mar raketakkal siman megoldhato lenne szinte minden!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!