Kétszáz deszantos és egy Bayraktar-irányítóközpont megsemmisítéséről számolt be az orosz katonai szóvivő

2022. szeptember 27. 18:29

Igor Konasenkov szerint ezen felül elpusztult három ukrán lőszer-, rakéta- és tüzérségi fegyverraktár.

2022. szeptember 27. 18:29
null

Több mint kétszáz ukrán kommandós és légideszantos katona, valamint Bayraktar drónok egy földi irányítóközpontjának megsemmisítéséről számolt be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve.

Ötven külföldi katona is az áldozatok között

A tábornok szerint Zaporizzsja városban az orosz légierő precíziós csapásai megölték az ukrán nemzeti gárda 9., Gepard különleges műveleti ezredének mintegy száz harcosát, valamint

több mint 50 külföldi zsoldost, Mikolajivban pedig az 59. gépesített lövészdandár mintegy félszáz katonáját és üzemképtelenné tettek öt haditechnikai eszközt.

Az ukrán 81. légimozgékonysági dandár több mint 150 katonáját veszítette el tűzcsapás következtében a donyecki régióban, Konsztantinivka közelében. Az orosz harcászati légierő gépei, valamint rakéta- és tüzércsapatok a beszámoló értelmében megsemmisítették a Bayraktar drónok egy földi irányítóközpontját a Dnyipropetrovszk megyei Lozovatkánál, valamint csapást mértek hat vezetésipontra, 62 tüzérségi egységre, 184 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra.

Elpusztult egyebek között három ukrán lőszer-, rakéta- és tüzérségi fegyverraktár. Az orosz légierő lelőtt két ukrán MiG-29-est a Herszon megyében, a légvédelem pedig hét drónt, egy Tocska-U ballisztikus rakétát, valamint 17 HIMARS-lövedéket.   

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 304 repülőgépet, 155 helikoptert, 2094 drónt, 377 légvédelmi rakétarendszert, 5118 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 847 rakétasorozatvetőt, 3423 tábori löveget és aknavetőt, valamint 5909 katonai járművet semmisítettek meg.  

(MTI) 

A nyitóképen Igor Konasenkov / Facebook

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. szeptember 30. 19:39
Bájraktár (szeráj) körül csoportosulnak a katonák, akik keresik hiányérzetük megszüntetésének módját. Persze az azonos neműek kapcsolatait is szeretnék elősegíteni.
ExMunkatárs
2022. szeptember 28. 08:00
Eszem a kis szívét. Miután az iráni drónlerakat megsemmisült Herszonban az iráni személyzettel együtt, fix 1-esre behúztam, hogy Konasenkov szerint másnap megsemmisítettek egy Bayraktar itányítóközpontot sok külföldi "zsoldossal". Orosz veszteség nem volt, leszámítva az ablakon kiesett és a lépcsőn legurult balszerencsés katonákat. Ezt a szintet az óvodában is cikinek éreztem, persze akiknek szól, azok most is óvodás szinten vannak.
Lajoss
2022. szeptember 27. 22:41
..és önként,és tömegesen jelentkeznek az orosz seregbe..:)
foldizs
2022. szeptember 27. 22:26
Ha már úgyis lelőtték az ukránok összes Bayraktar drónját (némelyiket kétszer), akkor mit bohóckodnak az irányítóközpontokkal? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!