Ismét meg kell húzni azt a bizonyos vörös vonalat, hogy eddig és ne tovább

2022. szeptember 05. 11:45

Az Egyesült Államok hegemóniáján alapuló világrend repedezni kezdett, sötét fellegek gyülekeznek.

2022. szeptember 05. 11:45
null
Gyenge Dániel

»Az európai demokratikus értékek védelme ma is ugyanolyan aktuális, mint akkor – ma Ukrajnában védjük ezeket az értékeket. Az EU és a NATO tagjaiként most már jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy vezető szerepet vállaljunk és felelősséget vállaljunk ezen elvek védelmében. (…) Ukrajnát azért támadják, mert demokrácia, mert nyitott piacgazdaságot épített, és mert az EU jogállamisági családjának részévé akart válni.«

Kaja Kallas észt miniszterelnök Berlinben, a Hayek-díj átvételekor

Kevesen gondolták volna, hogy miután vér és atomháború nélkül véget ért a hidegháború, darabjaira hullott »a Gonosz Birodalma«, s az általa fenntartott kényszerszövetség, s úgy tűnt, megnő a szabadpiaci, nyugatias polgári államok száma, vagy legalábbis számos ország lassan, de biztosan elindul a polgárosodás, piacosodás ösvényén, a kétpólusú világrend összedőlése, az új történelmi időszámítás kezdete után ezek a remények szertefoszlanak, s a nyugati világ új kihívásokkal néz szembe.

Mostanság Kína, Oroszország, Irán, Észak-Korea, Afganisztán, Venezuela stb., képez egy olyan nagyobb pólust, mely iszlamista latorállamot, kleptokrata banánköztársaságot, államkommunista diktatúrát s háborús hadigazdaságot működtető autokráciákat foglal magába. Az egypólusú, az Egyesült Államok katonai – gazdasági hegemóniáján alapuló világrend repedezni kezdett, s most úgy látszik, minden fronton sötét fellegek gyülekeznek.

Mindezekből pedig még a pápának is az jön le, hogy az »amerikai imperializmus«, a »NATO provokáló terjeszkedése« az, ami a világbékét veszélyezteti, s amely kirobbantotta az orosz-ukrán testvérháborút is.”

Nyitókép: MTI

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2022. szeptember 06. 12:28
Hát ez nagyon gyenge lett Dani.
drax
2022. szeptember 06. 06:48
Danika, ez nagyon gyenge lett, ezért pénzt is kapsz? Te idióta fasz.
Vörös Piranha
2022. szeptember 05. 17:19
"Ukrajnát azért támadják, mert demokrácia, mert nyitott piacgazdaságot épített, és mert az EU jogállamisági családjának részévé akart válni." Képes valaki ennek a kis kretén liberális Kaja Kallas észt miniszterelnök ótvar dumáját röhögés nélkül elolvasni??? A titkos biolaborok, Donyeck bombázása, náci fegyveres hordák hordák tobzódása, az ukrán "demokratikus" korrupció, oligarhauralom, a felhergelt kék-sárga ultranacionalizmus az mind smafu???
molnarat
2022. szeptember 05. 17:08
Nem tudom, hogy Kaja Kallas ennyire nem ismeri Ukrajnát, vagy hazug disznó, de pont ezt a baromságot idézni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!