Egy mémmé vált magyar nyugdíjas szófordulatát használja a Financial Times (videó)

2022. szeptember 07. 09:52

„Európa megnyerheti – és meg is kell neki – az energiaháborút” – írta a lap.

2022. szeptember 07. 09:52
null

Az idei választások előtt egy nyugdíjas hölgy nyilatkozott a Nyugat.hu-nak, amelyből gyorsan mém és dal lett. Az ő nyelvkészletét másolta le a Financial Times, valószínűleg akaratlanul. A „Európa megnyerheti – és meg is kell neki – az energiaháborút” című cikkben kifejtették, hogy

az energia létfontosságú front Putyin háborújában.

Hozzátették, hogy Európa megszabadulhat Oroszország fojtogató szorításából, de csak akkor, ha nem becsüli alá a kihívást. A veszteségek nagyobbak, mint az 1970-es évek két olajsokkja idején. Ráadásul a lap szerint figyelembe kell venni az ipari tevékenységet érintő zavarokat és a megugró energiaáraknak a szegényebb háztartásokra gyakorolt hatását is. A recesszió elkerülhetetlen. Az IMF munkatársainak munkája azonban azt mutatja, hogy jelentős kiigazítások még rövid távon is megvalósíthatóak.

Mi lesz itt hosszú távon?

Hosszú távon Európa nélkülözheti az orosz gázt, és Putyin veszíteni fog, ha Európa ki tud tartani, a lap állítása szerint. Megjegyezték, hogy az egyes uniós országokra vonatkozó IMF-munkák arra a következtetésre jutnak, hogy nem Németország lenne a legrosszabbul érintett tagállam, mivel Olaszország még mindig sérülékenyebb.

A legsúlyosabban azonban Magyarország, Szlovákia és Csehország lesz érintett.

***

Nyitókép: YouTube

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eusebius
2022. szeptember 08. 10:34
Megvoltak nagyapáink orosz gáz nélkül, kétségtelen. Csak kissé más volt az életvitel. Tessék megnézni egy Downton Abbeyt vagy egy Poirot részt, lehet a Csengetett Mylord vagy régi Sherlock Holmes is. Na kb azt a szintet élhetjük majdnem minden aspektusból nézve. OK, max a 70-es évek kertvárosi-falusi Magyarországa. Nagyon nem ahhoz vagyunk szokva. Jó, áram és villamos gépek maradnának.
Kisfrocs
2022. szeptember 08. 07:29
A hét vicce Az ukrán nyugdíjas, Valerij Fedorovics még márciusban hajtotta végre a bravúros tettet, amiért hősi emlékérmet is kapott. A Szu-34-es orosz nehéz vadászbombázó éppen a háza fölött húzott el, amikor mérgében ráfogta a régi puskáját. És bum! Egy liberálnácik oldal szerint
Krupp Skya
2022. szeptember 08. 06:26
Ursula van de Lejjebb: Elvtársak elkúrtuk!
Gecorbi
2022. szeptember 07. 15:44
Na, ahogyan elnézlek, buta nyanyi, télen kevés lesz ez az öltözet a szobában ,.hála O1G nek.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!