Financial Times: Orbán Viktor továbbra is az „EU problémás gyermekét játssza”

2022. szeptember 09. 08:44

„Most Budapest makacssága valószínűleg a legnagyobb politikai fejfájást okozza majd Prága EU-elnökségének” – olvasható a brit lap cikkében.

2022. szeptember 09. 08:44
null

„Magyarország hisztériakeltése” három szankcionált orosz oligarcha miatt, tegnap elhanyagolható nyomás alatt elpárolgott, de az üzenet egyértelmű volt: Orbán Viktor hajlandósága, hogy az „EU problémás gyermekét játssza”, a nyári szünetben sem enyhült – olvasható a Financial Times cikkében.

A Financial Times szerint ezzel szórakoztató szalagcímeket biztosított, de a 24 órás műsor valójában nem akadályozhatta meg, hogy az EU újabb hat hónapig meghosszabbítsa a több mint 1200 oroszra vonatkozó szankciókat.

és hogy az őszi jogalkotási menetrenddel kapcsolatos harcra készül, ha Brüsszel továbbra is visszatartja a kívánt pénzt” – írja a brit lap. 

A lap arról is beszámolt, hogy az EU még mindig nem hagyta jóvá Magyarország 7,2 milliárd eurós Covid-19 gazdaságélénkítési tervét, és Budapest továbbra is vitatkozik az Európai Bizottsággal a kohéziós alapokból való részesedése miatt. „Így minden döntés, ami egyhangúságot igényel, az sebezhető Orbán befolyásszerzési törekvéseivel szemben. Magyarország és a Cseh Köztársaság nem is olyan régen még a Visegrádi Négyek bizalmas cimborái voltak.”

A Financial Times szerint a korábbi varsói »bajkeverő haverjaitól« megfosztva – akik számára Vlagyimir Putyin iránti csodálata és az Ukrajnának nyújtott teljes körű támogatással kapcsolatos tartózkodása volt az alkut megtörő tényező –, Orbán továbbra is megingathatatlannak tűnik. 

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 09. 16:34
Düledezik a patyomkin-rezsim..
nempolitizálok
2022. szeptember 09. 16:17
Éppen vágják tönkre az eu-t a libsik, Orbán legalább Mo-t próbálja megmenteni, a büdöslibsi szerint ez problémás. A prágai elnökség fejfájását nyilván magasról szarjuk le.
pipa89
2022. szeptember 09. 15:01
Ja, Orbán és a magyarok tiszta hülyék, mert: 1. Békét akarnak háború helyett 2. Gazdasági gyarapodást akarnak gazdasági csőd helyett. 3. Nem akarnak sem fagyoskodni, sem éhezni, sem vakoskodni a sötétben. 4. Ragaszkodnak a szabadságukhoz, a nemzeti szuverenitáshoz a szupranacionális pénzhatalmi-hadiipari komplex által irányított föderáció ellenében!
Takagi
2022. szeptember 09. 14:07
Orbán, Orbán és megint csak Orbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!