Index: A válság hatására Orbánnak egyre több szövetségese lehet kormánytag Európában

2022. szeptember 24. 21:07

„A magyar miniszterelnöknek egyáltalán nem mindegy, hogy az Európai Tanács összetétele milyen lesz” – mutat rá a lap, hiszen az uniós támogatásokkal kapcsolatban az Európai Tanács dönt.

2022. szeptember 24. 21:07
null

Hogy állnak Orbán Viktor szövetségesei Európában?” – veti fel szombati cikkében az Index, melyben a portál rámutat: Orbán Viktor miniszterelnöknek a válság hatására egyre több szövetségese lehet kormánytag Európában.

Szövetségesek és uniós források

A magyar miniszterelnöknek egyáltalán nem mindegy, hogy az Európai Tanács összetétele milyen lesz, a 2024-es európai parlamenti választások jelentősége ehhez képest eltörpül” – fogalmaz a lap. Mint írják: 

Ők vannak a célegyenesben

Svédországban meglepetésre jobboldali, bevándorlásellenes kormány fog alakulni, a szeptember 25-i olasz választások után valószínű, hogy Giorgia Meloni, Matteo Salvini és Silvio Berlusconi közösen alakíthat jobboldali kormányt, emellett Szlovákiában és Csehországban is arra utalnak a folyamatok, hogy a nagykoalíciós protestpártok kormányai csak rövid távon jelentenek megoldást, és a populista erők belátható időn belül visszatérhetnek” – mutat rá a portál.

Lengyel-magyar viszony

A lengyelországi helyzetről szólva a portál úgy fogalmaz: „a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a PiS még mindig vezet, azonban a KP és a Polska 2050 együtt már megelőzné Kaczyńskiékat”. Hozzáteszik: „a kisebb konfliktusok után, látva, hogy az engedmények és Ukrajna támogatásának hatására sem kapják meg az uniós forrásokat,

Az Index szerint ugyanakkor „egyelőre tényleg kiszámíthatatlan, hogy 2023 után milyen összetételű lengyel kormánnyal kell majd együttműködnie Orbán Viktornak”.

A lap teljes írását a témában ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. szeptember 25. 12:05
A kettővel ezelőtti EU, meg nem EU választáson is már felhozták már ezt a rémképet. És néhány kelet-közép-európai országban lett jobbos vezetés, a Nyugat maradt sziklaszilárdan irányítva a jéghegynek. Lesz tüntetés, majd szétverik, és hazamennek. Lásd franciák. Nem lett sárga mellényes kanári Macron. Pedig keltve volt rendesen a zavar, fejlevágás, szakszervezetek, lövöldözés, napi 800 autó préselésre előkészítve. Hú, majd jobboldal, náci, fasiszta. És már is sorban áll a választó, jaj csak azt ne!
Belakiss
2022. szeptember 25. 09:54
Aztán majd beleér a kezetek a bilibe.
Namond
2022. szeptember 25. 08:43
Legalább lehet-lesz valami pozitív hozadéka az Európai Bizottság US iránti öngyilkos szervilizmusának és az Európai Parlament soros bérenc képviselői, ostoba hagyomány és keresztényellenességének.
balbako_
2022. szeptember 25. 07:37
Mert Orbánnak igaza van! A válságot az EU hülyesége és szervilizmusa idézte elő és erre egyre többen rájöttek. De ezt először Orbán Viktor mondta ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!