Karanténba kerül a 21 milliós kínai város

2022. szeptember 01. 09:40

Ez Kína legnagyobb városi szintű lezárása azóta, hogy Sanghaj júniusban felfüggesztette a két hónapos karanténját.

2022. szeptember 01. 09:40
null

A kínai nagyváros, Csengtu csütörtök este átfogó lezárást rendel el az egész városra, ezzel 21 millió lakost zárva otthonába. Az intézkedés célja, hogy az ország zéró covid politikáját fokozzák – írja a CNN.

Szerdán Csengtu városából 156 esetet jelentettek, így az elmúlt hét összesített esetszáma több mint 700-ra emelkedett.

A délnyugat-kínai Szecsuán tartomány fővárosában csütörtök este 6 órától minden lakosnak otthon kell maradnia, kivéve annak, aki koronavírus tesztre megy. A tömeges tesztelést csütörtöktől fogják bevezetni – közölte a városvezetés.

A háztartások naponta egyszer küldhetnek ki egy személyt bevásárolni, ha negatív teszttel rendelkezik a kiválasztott. A szupermarketek, gyógyszertárak és kórházak kivételével minden üzletet bezárnak, a rendkívüli igényeket (pl. sürgősségi ellátás) pedig a kerületi bizottságok bírálják el. Az éttermi étkezést is felfüggesztik, csak elvitelre lehet ételt vásárolni.

Ez Kína legnagyobb városi szintű lezárása azóta, hogy Sanghaj júniusban felfüggesztette a két hónapos karanténját.

Kína egyike a világ utolsó helyeinek, ahol még mindig szigorú intézkedéseket alkalmaznak a koronavírussal szemben. Ezek az intézkedések széles körű digitális megfigyelésre, tömeges tesztelésre, kiterjedt karanténra és gyors zárlatokra épülnek.

Nyitókép: Shen Bohan / XINHUA / Xinhua via AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Backstab
2022. szeptember 01. 13:37
Mocskos komcsik mindet elve elasni.
Armageddon
2022. szeptember 01. 13:31
Kinai belügy, leszarjuk!
Trombitás Keresztély
2022. szeptember 01. 12:07
Minden jó keletről érkezik.
Csakislovacska
2022. szeptember 01. 11:18
Az utolsó pohár vízig,az utolsó marék termőföldig kísér bennünket a cirkusz. Ha-, Ha fel nem eszmélünk és nem váltunk irányt! Véges keretek között,zárt rendszerben hamis ígéret a végtelen gazdasági növekedés! Ki kell mondjuk,nincs ilyen! Fenntartható visszavonulást,a környezet életre keltését,revitalizációt,körkörös gazdaságot,bocsánatkérést Földanyától,az indiánok rehabilitációját!Lelkiismeret,alázatos emberi viselkedés tantárgyak bevezetését! Most!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!