Leállt a zaporizzsjai atomerőmű

2022. szeptember 11. 09:01

Az ukrán atomenergiai vállalat közlése szerint teljesen leállították az oroszok által elfoglalt zaporizzsjai atomerőművet.

2022. szeptember 11. 09:01
null

Az Energoatom (az erőműért felelős Energoatom állami ügynökség) vasárnap a Telegramon közölte, hogy

Az ügynökség szerint az erőmű áramellátásának visszaállítása lehetővé tette a hatodik, egyben utolsó működő reaktor leállítását is – adta hírül a Guardian.

Előzmény

Kijev szerdán felszólította az oroszok által megszállt területek lakóit Európa legnagyobb üzeme körül, hogy saját biztonságuk érdekében evakuáljanak. Oroszország és Ukrajna egymást vádolja az atomerőmű bombázásával.

 

Nyitóképen: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készült kép az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai atomerőmű egyik tárolójáról a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. Fotó: MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2022. szeptember 11. 17:19
én továbbra sem tudok napirendre térni afölött, hogy az "oroszok által elfoglalt erőművet", az oroszok lövik ... segítsen valaki ....
machet
2022. szeptember 11. 15:53
Menjetek már a k anyátokba ezzel az erőművezéssel.A f kivan már veletek.
mgyfree
2022. szeptember 11. 11:29
Ez már akkora fszsag, a hirfogysztokkal szemben: Oroszok elfoglalják az erőművet, es utána lövik saját magukat! BsszTok meg bdus kva Anyátokat! Persze sok agymosott buzi rakattan erre, mint gyöngytyúk atakonyra!
Sany Xepi
2022. szeptember 11. 10:04
Már két hónapja megírtam, hogy le fogják állítani és a fűtőelemeket visszaviszik a jogos tulajdonosok. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!