444: Az oroszok tényleg jól keresnek egyelőre a gázon, de ez nem azt jelenti, hogy a szankciók nem működnek

2022. szeptember 27. 14:41

¯\_(ツ)_/¯

2022. szeptember 27. 14:41
null

Érdekes cikket közölt a 444.hu. A cikkben a liberális portál kifejtette, hogy „az oroszok tényleg jól keresnek egyenlőre a gázon, de ez nem jelenti, hogy a szankciók nem működnek”. A szerző szerint egyrészt az oroszok sokat keresnek az energiaárakon, a szankciók működését pedig azzal indokolja, hogy

Kifejtették azt is, hogy „nem olyan biztos”, hogyha az EU visszavonná a szankciókat akkor Oroszország újra több gázt küldene Európába, és ezzel olcsóbb lenne az energia.

Mindezt azzal indokolták, hogy „valójában sosem állította azt az orosz kormány, hogy ez a szankciókra adott válasz”, amikor levágták Lengyelországot és Bulgáriát az orosz gázról, valamint leállították az Északi Áramlat vezetéket. A kormány kijelentései kapcsán kifejtették, hogy „mivel soha senki sem mondta, hogy kifejezetten a szankciók, és nem mondjuk az orosz katonákat gyilkoló és megfutamodásra késztető, a sajátjuknál sokkal jobb fegyverek szállítása miatt veti be ezt a fegyvert Putyin, semmi garancia nincs rá, hogy a szankciók visszavonásának az lenne az eredménye, mint amit a kormány mond”.

Nyitókép: 444 képernyőkép

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2022. szeptember 28. 15:44
"mi a garancia, hogy putyka nem tartja továbbra is magasan a gáz árát" Az, hogy talán nem putyka tartja magasan a gáz árát? Hanem millió más oka is van? "mi a garancia bármire, ha putykának olyan kedve támad, hogy elküldi a csapatait Magyarországra is" Az, hogy NATO tagok vagyunk? Ha meg mégis ideküldi a csapatait, akkor 7 milliárd ember kereshet egy másik bolygót.
ugorka
2022. szeptember 27. 22:19
A szankciók működnek, sajnos az orosz ellenszankciók is. Mondjuk, hogyha az oroszok azt látják, hogy a gázcsap elzárásával jobban keresnek, akkor nem tudom miért várjuk azt, hogy a saját szankcióink megszüntetésével ki fogják nyitni a gázcsapot.
Chardonnay99
2022. szeptember 27. 18:53
A szankciók működnek. Európa ellen. A 444 meg a Soros-hálózat mantráját szajkózza. Majd az a szöveg jön, hogy a szankciók hosszabb távon hatnak. Európa meg rövid távon megy tönkre.
Szerintem
2022. szeptember 27. 16:17
A szankciók akkor működnének jól, ha mi keresnénk rajta és nem az oroszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!