A kormány válaszolt Brüsszelnek a jogállamisági eljárással kapcsolatban

2022. augusztus 23. 06:24

„A magyar kormány átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát orvosolja” – közölte Varga Judit.

2022. augusztus 23. 06:24
null

Elküldte válaszlevelét a magyar kormány az Európai Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban – jelentette be közösségi oldalán az igazságügyi miniszter hétfő éjjel. Varga Judit azt írta, hogy a válaszadást intenzív egyeztetés előzte meg, egy hónap alatt tíz videókonferenciát és számos megbeszélést tartottak a felek, és a százat is meghaladja a köröztetett és egyeztetett intézkedési tervezetek száma.

„A magyar kormány átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát orvosolja.

A magyar kormány a továbbiakban is nyitott a konstruktív párbeszédre a Bizottsággal”

– írta Varga Judit.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 352 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 25. 00:27
Utolsó pillanatban elküldtek megint valami blődlit, amit már holnap meg fognak szegni.
vbandi
2022. augusztus 23. 16:09
Ezek a Brüsszeli mocskos liberálnáci tetvek úgyse adnak semmit. A megoldás, a befizetéseket azonnal leállítani, mindenre vétó, és a legfontosabb HUXIT!!!
airmax
2022. augusztus 23. 13:02
Jól van látom mindjárt megplusszoltad magad... :) De nem akarok egyáltan szóba elegyedni veled, mert bizonyára elfoglal az, hogy számba vedd magadban azokat a bizonyos jogállamisági normákat, amiket nem tartunk be... légyszives írd már le ezt egy nyolckötetes felsorolásban... mert biztosan ennyit egyszerre is fejben tudsz tartani... Ha pedig kiadatod megigérem, hogy én magam megveszem... Ugyanis én még egyetlen egy ilyenről sem olvastam, csak az ostoba hangulatkeltő pofázást hallottam. Amúgy további kellemes időtöltést, nálam korábban rég ki voltál ixelve, és ezután sem szeretnék változtatni ezen a hozzáállásomon... csak ahogy a parlamentben személyes megtámadtatás címén kétperces válasz lehetőséget ragadtam meg... utóirat: kedves idióták az előző hozzászólásomban nem a magam véleményét írtam le, hanem egy összefoglalót a portfolio cikkéről. Tehát sikerült a liberális közgazdasági lapot minuszolnnotok... :) :) a teljes cikk itt olvasható: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20220822/kolcsonos-kenyszerbol-johet-a-magyar-eu-penzes-alku-harom-emberre-nagyon-kell-figyelni-562553
airmax
2022. augusztus 23. 12:48
Egy érdekes dolgot olvastam a portfolio-n... Állítólag brüsszelnek is nagyon komoly érdeke fűződik a megegyezéshez velünk ugyanis jövőre kell megalkotniuk azt a rendeletet, amiben meghatározzák a tagországok részére,, hogy milyen módon kell növelni a befizetéseket ahhoz, hogy a "befektetők" (akar valaki fogadni melyik körben vannak ezek a befektetők, :) ) részére elkezdhessék a törlesztészt... Erre a Tanács jogosult, és konszenzus kell hozzá... :) Szóval mi is fogjuk az ő golyóikat... Két majomr biztosra kell figyelni, (az egyik Timmermanns a másik Margrethe Vestager ) hogy mennyire lesznek hajlandóak belemenni a dologba... Ha magyarország nem kap az idén lóvét (illetve ez a lengyelekre is igaz) és elveszik számunkra a forrás, nehéz elhinni, hogy a tanácsban megszavaznánk bármit is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!