Uri Geller egy dollárért kínálja az állampolgárságot a saját szigetén

2022. augusztus 14. 16:00

Az illuzionista a befolyó összeget a Save a Child’s Heart nevű izraeli jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, amely világszerte szívbeteg gyermekeket ápol – számol be a Neokohn.

2022. augusztus 14. 16:00
null

Uri Geller, a 75 éves magyar-izraeli-brit illuzionista 2009-ben vásárolta meg az Észak-Berwick mellett fekvő Lamb-szigetet, most mindössze 1 dollárért kínálja a sziget állampolgárságát – nyilatkozta az ellentmondásos megítélésű férfi a BBC Newsnak az izraeli Jaffában lévő otthonából, amiről a Neokohn adott hírt. Geller a befolyó teljes összeget a Save a Child’s Heart (SACH) nevű izraeli jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, amely világszerte szívbeteg gyermekeket ápol. A SACH a Facebookon közzétett nyilatkozatában köszönetet mondott Gellernek „folyamatos elképesztő támogatásáért és elkötelezettségéért”.

Az illuzionista úgy jellemezte Lamb szigetet, mint

mivel állítása szerint „leyvonalak” mentén fekszik, amelyek összekötik a legendás Artúr király temetkezési helyével, a Május-szigeten található hírhedt temetkezési hellyel, valamint a Tara-hegy legendás kapujával a pogány túlvilágra, ahol egykor középkori ír királyokat koronáztak.

A lakatlan sziget állampolgársága csupán szimbolikus jelentőségű lesz. A sziget honlapján közzétett alkotmány „különleges barátságot hirdet a boszorkányok irányába”, tekintettel arra, hogy a XVI. század végén a közeli Berwickben sok személyt illetek boszorkányság vádjával. A dokumentum, amely a sziget „különleges barátságát a békés földönkívüliek iránt” is kodifikálja, azt mondja, hogy a sziget „örök menedéket” kínál azoknak a lelkének, akiket boszorkánypereknek vetettek alá.

(Nyitókép: Uri Geller parafenomén, mentalista A siker titka / Életem című kötetének bemutatóján az Alexandra Könyvesházban

2008-ban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SyncBaer
2022. augusztus 14. 23:05
Ez nem lehet valami jó üzlet. A Wikipédia szerint a sziget lakossága = 0.
Senki Alfonz
2022. augusztus 14. 21:37
Azután néhány héttel később bevezeti a kötelező sorkatonai szolgálatot, majd a hülyéket elküldi a háborúba harcolni napi 2 milláért!!!
Welszibard
2022. augusztus 14. 20:14
Lebuktatta James Randy USA szkeptikus, amikor Uri Geller azt hazudozta, hogy "aggyal" megállítja a londoni Big Ben toronyóráját. Kiderült, hogy épp akkor volt a karbantartás, csak ezt Urika elhallgatta. Gátlástalan hazudozó, aki ostoba, hiszékeny emberek pénzéből gazdagodott meg, és most játssza az eszét az alamizsnaosztással.
apika2
2022. augusztus 14. 19:26
Szélhámos, sőt sikeres szélhámos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!