Ukrán vezérkar: Heves harcok zajlanak Bahmut környékén

2022. augusztus 02. 12:26

Ukrán források szerint az oroszok tüzérségi támadást indítottak a teljes frontvonal mentén.

2022. augusztus 02. 12:26
null

Heves harcok zajlanak a donyecki térségben található Bahmut körül az ukrán és az orosz csapatok között – közölte az ukrán vezérkar kedden.

A nyolc kilométerre északra fekvő Szoledarnál is támadásba lendültek az oroszok. Bahmuttól délre nagyrészt sikerült visszaverni az ellenséges csapatokat – tette hozzá a vezérkar. Az oroszok a herszoni régió északi, Dnyipropetrovszkkal határos részén is lecsaptak. Kijev hetek óta abban bízik, hogy ellenoffenzívát indíthat a térségben.  

Ukrán források szerint az oroszok tüzérségi támadást indítottak a teljes frontvonal mentén, és ukrán hadállásokat lőttek Harkivban, Donyeckben, Zaporizzsjában, Herszonban, illetve Mikolajivban. Eközben az orosz légierő négy csapást hajtott végre ukrán célpontok ellen – jegyezte meg a vezérkar.

(MTI)

Nyitókép: BULENT KILIC / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. augusztus 02. 15:06
Hétvégére az oroszok már tovább is léptek.
Ben Jeremiah
2022. augusztus 02. 14:24
" Bahmuttól délre nagyrészt sikerült visszaverni az ellenséges csapatokat" Hát, ha már az ukránok is így fogalmaznak, hogy nagyrészt... Akkor kisrészt meg nem?
csulak
2022. augusztus 02. 13:57
hajra oroszok !
Lombi
2022. augusztus 02. 13:53
Rafinált egy ukrán ellentámadás ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!