Orosz katonai szóvivő: Több mint 1200 ukrán katona esett el

2022. augusztus 30. 13:57

Emellett az ukránok 48 harckocsit is vesztettek az orosz beszámoló szerint.

2022. augusztus 30. 13:57
null

Több mint 1200 ukrán katona esett el „a Zelenszkij személyes utasítására ukrán katonák által végrehajtott támadás során a Mikolajiv-Krivij Rih irányban és egyéb irányokban” – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők a Mikolajiv-Krivij Rih felől és más irányokból megkísérelt támadása során az orosz hadseregcsoportosulás az elmúlt egy nap alatt 48 harckocsit, 46 gyalogsági harcjárművet, 37 egyéb páncélozott harcjárművet, nyolc nagy kaliberű géppuskával felszerelt kisteherautót, valamint több mint 1200 katonát semmisített meg. Az orosz védelmi tárca a hétfő esti közleményében még 560 fő feletti ukrán veszteségről volt szó.

Az ukrán hadsereg déli körzetének szóvivője tegnapelőtt jelentette be a Herszoni területet érintő ukrán ellenoffenzívát. Konasenkov nem részletezte, hogy az általa felsorolt ukrán veszteségek mekkora hányada származik ebből az offenzívából, és mennyi a Herszoni területen kívüli orosz támadásokból.

(MTI/Interfax)

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. augusztus 30. 18:47
Én azért szívesen belenéznék véegyek arcába. De tényleg, minden agresszió nélkül kiváncsi lennék, milyen egy fletó nélküli bérkommentes idióta..
kivancsijani
2022. augusztus 30. 18:45
Fene tudja mi az igaz, egy katonáért is kár lenne, pontosabban egy katona élete ér annyit, mint 1000 politikus. Viszont a valószerűség az oroszok jelentését pártolja, mivel mindig az offenzív sereg veszteségei nagyobbak, mivel kilépnek a védett állásokból, Hogy meddig jutottak, senki nem tudja, de az szinte biztos, hogy a ruszkik megtizedelték őket. Kell pár nap, mire tisztul a kép. Eddig mindenesetre az ukrán/atlanti közlések rendre elég nagy rátartással kommunikálták a sikereket.
zuriktodor
2022. augusztus 30. 18:02
Egy-két nap múlva fogunk csak értesülni érdemben bármiről. Mindenki sikerekről beszél, de Kijev hivatalosan nem közölt semmit.
fatman
2022. augusztus 30. 17:38
napi 500 hulla? alakul ez az ellentámadás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!