Az ukránok szerint az oroszok újabb csapatokat küldenek Herszonba a veszteségeik miatt

2022. augusztus 31. 21:12

Kijev szerint az oroszok vesztesége óriási.

2022. augusztus 31. 21:12
null

Oroszország újabb csapatokat irányított át Herszon megyébe, az ott elszenvedett veszteségei ugyanis „óriásiak” – jelentette ki Jurij Szobolevszkij, a dél-ukrajnai régió helyettes kormányzója egy szerdai tévéműsorban.

A helyi vezető szavai szerint szemtanúk megerősítették az orosz haditechnikai eszközök haladását keleti irányból és a Krím félsziget felől Herszon felé – írta az UNIAN hírügynökség. Ugyanakkor Szobolevszkij tartózkodott az orosz parancsnokság intézkedésének értékelésétől. Szerinte az ukrán fegyveres erőknek kell választ adniuk, hogy ez az orosz erők megerősítése vagy pusztán rotációról van szó.

A tisztségviselő megerősítette azokat az információkat, amelyek szerint az ukrán ellentámadás komoly veszteségeket okozott az orosz erőknek, de konkrét adatokat nem közölt.

hiszen nagyon korlátozott a hozzáférés az információkhoz. Úgy tudjuk, erre felkészültek, ezért nyitottak külön kórházat nyitottak Beriszlavban. Köztudott viszont, hogy már ott is teltház van” – mondta Szoblevszkij.

Kiemelte, hogy az orosz katonák továbbra is emberi pajzsként használják a helyi lakosokat, ezért is fontos a lakosság evakuálása.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2022. szeptember 01. 11:41
"Az ukránok szerint az oroszok újabb csapatokat küldenek Herszonba a veszteségeik miatt" Ja, az oroszok küldenek, az ukránok meg csak küldenének. De már nincs mibül...
foldizs
2022. szeptember 01. 10:58
Mivel az orosz vezetés az embereket csak élőállatnak tekinti, ez korántsem meglepő. De hát a katonai doktrínájuk már évszázadok óta a tömegre épül, nem a minőségre.
elfújta az ellenszél
2022. szeptember 01. 10:58
Az ukrán propagandahírek első hallásra egyéni hárijánoskodásnak tűnhetnek ugyan, de nem azok, hanem rendszerszintű dezinformációk. Ha nagy orosz veszteségekről van szó, akkor például biztosra vehetjük, hogy nagy ukrán veszteségek állnak a háttérben
Vakfolt
2022. szeptember 01. 08:51
"Kilencven százalékban vehetjük ezt biztosra, hiszen nagyon korlátozott a hozzáférés az információkhoz." Az emberek 70%-a egyszerűen nem érti a százalékszámítást. Gondoljunk csak bele, ez majdnem a fele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!