Az ukránok állítják: Egyetlen HIMARS-rakétarendszert se veszítettek a háború kezdete óta

2022. augusztus 17. 21:36

Oroszország ezzel szemben többször is azt állította, hogy amerikai rakétarendszereket semmisített meg.

2022. augusztus 17. 21:36
null

„Ukrajna egyetlen HIMARS rakétakilövőt sem veszített el, amelyet az Egyesült Államoktól kapott” – idézte a The Guardian Olekszii Reznikov ukrán védelmi minisztert. Az Oroszország által indított háború február 24-i kezdete óta Ukrajna a hírek szerint mintegy 20 amerikai gyártású rakétakilövő egységet kapott, és ezekkel támadta meg Oroszország lőszerraktárait, parancsnoki állomásait és légvédelmét – írja a Világgazdaság.

Oroszország többször is azt állította, hogy több amerikai rakétarendszert megsemmisített. Azonban Olekszij Reznikov az Amerika Hangja  ukrán nyelvű kiadványának elmondta, hogy Ukrajnában még mindig megvan az összes, az Egyesült Államoktól kapott rendszer.

Az állítást később az ukrán védelmi minisztérium hivatalos Twitter-fiókja is közzétette, amely szerint

Nemrég pedig Olekszij Reznyikov jelentette be a Twitter-oldalán, hogy újabb négy HIMARS rakétaindító rendszert kapott Ukrajna az Egyesült Államoktól, amivel összesen 16-ra nőtt a mobil tüzérségi rakétarendszerek száma.

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. augusztus 18. 12:36
NA most akkor MENNYI az annyi? Hm....?
remi
2022. augusztus 18. 11:33
"amelyet az Egyesült Államoktól kapott” A legtöbb példányt az ajrópába exportáltak közül adták oda, csak gondoltam ez nem feltétlenül mellékes körülmény. Ja, és kaptak vagy 3 vagy 6 db M270-est a britektől és 1-X darab MARS II-t, német raktárból. Ennél többet szállítani értelmetlen, ennyit se tudnak rakétával ellátni, a szinte kizárólagosan használt M31 rakéta már összes nátó ország (a zusát is beleértve) raktárában fogytán van, a lockheed gyártási kapacitása meg napi 20-30 db.
5m007h 0p3ra70r
2022. augusztus 18. 10:33
Gyurcsányék meg azt, hogy készülnek. Jakab meg azt, hogy a nép pártján áll. Nem kell mindenkinek mindent elhinni.
foldizs
2022. augusztus 18. 08:35
Pedig Konasenkov szerint már 500-at megsemmisítettek, csak tegnap!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!