Románia fegyverkezik

2022. augusztus 04. 11:23

A román miniszterelnök közölte, arra törekszenek, hogy a GDP-jük 2,5 százalékát fordítsák védelemre.

2022. augusztus 04. 11:23
null

A román kormány arra törekszik, hogy – a NATO-val szembeni vállalást túlteljesítve – a bruttó nemzeti termék 2,5 százalékát fordítsa védelemre.

Az összeg mintegy harmadát fegyverek, többek között harci repülőgépek, tengeralattjárók, páncélozott harci járművek és drónok beszerzésére fordítják

mondta Nicolae Ciucă miniszterelnök a Bloombergnek adott interjújában. 

Ciucă arról is beszélt, hogy a kilátások szerint Románia ez év végéig csatlakozhat a schengeni övezethez. Ez megszüntetné a hosszú várakozási időt Románia és más EU-s országok határainál, és növelné az ország vonzerejét a külföldi befektetők szemében.

Fotó: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monte Carlo
2022. augusztus 05. 06:12
Oroszország ellen kevés, ellenünk elég...
fatman
2022. augusztus 05. 00:15
amekkora csicskák, megveszik méregdrágán az amcsi leselejtezett ócskavasat... aztán persze azt is szétlopják, mert ugye a miniszterük szerint az a kultúrájuk része... beengedik őket schengenbe? csodás lesz, amikor a rengeteg cigány újra megjelenik a Champs-Élyséesén :))))
pitypang1125
2022. augusztus 04. 21:15
Lófaszt, az is hiba volt, hogy a NATO/ Eu csatlakozásukat nem fúrtuk meg.
Tikkadt Szöcske
2022. augusztus 04. 21:00
Csak szólok,hogy februárban tömegek tolongtak a bukaresti útlevél osztályokon, nem kifejezetten turisztikai céltól vezérelve. A hős az hős marad, a GDP 2,5 %-a meg kit érdekel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik