Porosenko: Gorbacsov sajnos elismerte a Krím illegális annektálását, üdvözölve Oroszország támadását

2022. augusztus 31. 18:29

A volt ukrán elnök szerint az oroszok megpróbálják majd a NAÜ küldetését arra használni, hogy „legitimálják" az erőmű elcsatolását.

2022. augusztus 31. 18:29
null

Petro Porosenko volt ukrán elnök a Sky Newsnak nyilatkozott, miközben a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) nukleáris ellenőrei ma elindultak a zaporizzsjai atomerőműhöz.

Porosenko Kijevből nyilatkozva azt mondta, hogy az oroszok nem viselnek semmilyen felelősséget, és megpróbálják majd a NAÜ küldetését arra használni, hogy „legitimálják” az erőmű elcsatolását.

Ezek a békefenntartók az ENSZ Biztonsági Tanácsának megbízatásával ellenőrizhetik a nukleáris biztonságot, mert ha nukleáris szennyeződés történik, az

nemcsak Ukrajna és Oroszország, hanem Európa és az egész világ számára veszélyt jelenthet

– jegyezte meg az exelnök, aki Mihail Gorbacsov halálával kapcsolatban azt látja, hogy az ukrán társadalom ambivalens módon viszonyul hozzá. „Világos, hogy ha globális szempontból nézzük, a szovjet vezető sokat tett a Nyugat és Kelet közötti feszültség csökkentéséért, és ő, ahogy mondani szokták, tönkre is tette a Szovjetuniót.”

„Ugyanakkor mi Ukrajnában tudjuk, hogy 2014-ben Gorbacsov sajnos elismerte a Krím illegális annektálását, üdvözölve Oroszország támadását. Ezért is írtam alá elnökként egy rendeletet arról, hogy akik elismerték a Krím annektálását, azok ellen szankciókat vezetünk be” – emlékeztetett Porosenko.

Nyitókép:AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. szeptember 01. 02:23
Hogy lehetne már az ukránoké egy olyan erőmű, amit szét akarnak lőni? Senki nem akarja szétlőni azt, ami az övé.
Kivűlálló
2022. augusztus 31. 22:27
Ez es ukrán a sok közül..!
Csányi Gyuri
2022. augusztus 31. 21:58
Akik elismerték a Krím annektálását, azok ellen szankciókat vezetünk be. Akkor ukrán földben nem nyugodhat.
Gèbi
2022. augusztus 31. 20:21
A Krímben volt népszavazás te hülye és annak eredménye az volt, hogy nem kérnek belőletek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!