Oroszok: Ha Ukrajna tovább bombázza a zaporizzsjai erőművet, leállítjuk

2022. augusztus 18. 12:14

Egy orosz parancsnok szerint baleset esetén a radioaktív szennyezés Lengyelországra, Németországra és Szlovákiára is kiterjedne.

2022. augusztus 18. 12:14
null

Oroszország közölte, hogy leállítja a zaporizzsjai atomerőművet, ha Ukrajna továbbra is bombázza a létesítményt. Kijev tagadja, hogy támadná az erőművet – írja a Guardian.

Az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka elmondta: az épület egyes rendszerei megsérültek a csapásokban, hozzátéve, hogy baleset esetén

a radioaktív szennyezés Lengyelországra, Németországra és Szlovákiára is kiterjedne.

Ismert: a két háborúban álló ország az elmúlt napokban kölcsönösen azzal vádolja egymást, hogy a másik felelős meg az erőmű elleni támadásokért. Mindkét ország visszautasította a másik vádjait.

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2022. augusztus 19. 11:23
Kijev tagadja, hogy támadná az erőművet – írja a Guardian. Az erőmű területén orosz csapatok vannak, nem valószínű, hogy saját magukat lőnék.
oskar
2022. augusztus 18. 19:31
Nem értem az oroszokat. Szerintem ultimátumot kell adni az ukránoknak, hogy ha azonnal nem állnak le a lövésekkel akkor Kiev döntéshozó központjait le fogják bombázni.
deven
2022. augusztus 18. 15:29
a minap írták, ha megsérül akkor megy az atom Washingtonra, meg Londonra... Azé ez a leállítás jobban hangzik sérülés esetére. Minek kell iyleszgetni itt a jónépet?
Jaznaju
2022. augusztus 18. 14:54
Micsoda álságos művita arról, ki lövi a reaktort! cm-es felbontású műholdkamerái vannak mindkét oldalnak. Látni a torkolattüzeket, becsapódásokat. A liberál-globálmédia jó kis műszínházat játszik a publikumnak, az pedig jól kiszámíthatóan tapsol, vagy fujjol. Hogy is mondták Petőfiék? Szabad sajtót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!