Ukrán tisztviselők szerint Oroszország bebetonozza a holttesteket, a szagukat pedig klórral fedik el

2022. augusztus 31. 21:23

A mariupoli színháznál temetnek az oroszok az ukránok szerint, a betonozókat pedig arra kérték a lakosság szerint, hogy ne csináljanak nagy felhajtást.

2022. augusztus 31. 21:23
null

Oroszország „betonnal borítja be a holttesteket és klórt használ” – írta meg a Sky News. A lap beszámolt arról, hogy a mariupoli színház bombázása, amelyben több száz civil tartózkodott, az orosz invázió eddigi leghalálosabb támadása volt. Hozzátették, hogy az ukrán hatóságok szerint mintegy 300 ember halt meg a támadásban még márciusban.

A tisztviselők most azt mondják, hogy az orosz megszállók Mariupolban elrendelik, hogy a színházban lévő holttesteket betonnal fedjék le.

Az Ukrán Fegyveres Erők szerint klórt használnak a holttestek szagának elfedésére.

A helyi lakosok azt is elmondták, hogy az építőknek azt mondták, hogy ne csináljanak felhajtást és ne húzzák ki a holttesteket, hanem „betonozzák be őket csendben”

Nyitókép: MTI.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2022. szeptember 01. 09:09
"Az Ukrán Fegyveres Erők szerint klórt használnak a holttestek szagának elfedésére." Kellett volna figyelni az iskolában. Vagy kevesebbet kellene hazudozni. A klór gáz halmazállapotú anyag. Nagyon illékony ezért folyadékban kötik meg, amiből szintén elillan idővel. Még a beton pórusain keresztül is képes erre. A friss betonban különösen, mert a cement kristályosodása exoterm folyamat, ami felületaktív vegyületek bomlását katalizálja. Tehát adja magát a millió forintos kérdés: Az 1 órán belül elpárolgó folyadékban kötött klórgáz hogyan semlegesíti a 4 hétig bomló holttest szagát?
5m007h 0p3ra70r
2022. szeptember 01. 08:59
"A lap beszámolt arról, hogy a mariupoli színház bombázása, amelyben több száz civil tartózkodott, az orosz invázió eddigi leghalálosabb támadása volt. Hozzátették, hogy az ukrán hatóságok szerint mintegy 300 ember halt meg a támadásban még márciusban." 250 civil tartózkodott a helyszínen, becslések szerint mind a 300-an életüket vesztették. Akkorjóvanakkor!
AnyádSeSzeret
2022. szeptember 01. 08:42
Eddig a mobil krematórium volt a mondás, most már betonozás van. Elfogyott az oroszoknak a gáz a krematórium működtetéséhez...?
Galerida
2022. szeptember 01. 07:47
A halott feljön a betonozáskor, tehát vagy rögzíteni kell, vagy le kell súlyozni. Az amcsi filmekben nem kell....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!