Már májusban fenyegetett Ukrajna az olajvezetékkel

2022. augusztus 09. 15:23

„Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték” – üzente hónapokkal ezelőtt az ukrán energiaügyi miniszter tanácsadója, korábbi külügyminiszter-helyettes.

2022. augusztus 09. 15:23
null

Olena Zerkal ukrán energiaügyi miniszter tanácsadóját, korábbi külügyminiszter-helyettest idézte az Ukrinform, aki egy májusi ülésen úgy fogalmazott: Magyarországnak egyre „nő az étvágya” az uniós pénzek iránt, ezen felül pedig bármit követelhetnek az Európai Uniótól, utalva az orosz olaj embargóját érintő magyar vétóra. Zerkal ugyanakkor úgy fogalmazott: 

Ez sajnálatos, mivel Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték”

A vezeték első magyarországi szakasza, a Szlovákiából érkező 148 kilométer hosszú és 400 milliméter átmérőjű Barátság I. 1962-re készült el. Párját, az Ukrajnából érkező 600 milliméteres átmérőjű Barátság II-t 1972-re készítették el.

Akár valami történhet is ezzel a vezetékkel, de végső soron az ukrán kormány, és az elnök dönt politikai kérdésekben, és abban, hogy olyan nyelvezetet használjunk, amit Orbán Viktor is megért”

– húzta alá Zerkal.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2022. augusztus 13. 11:14
Mit kell ragozni. Én utálom és végtelen igazságtalannak tartom, ha sok millió embert egy kalap alá vesznek, akiknek jó része úgyanúgy szenved attól a sátáni hatalomtól, aki történetesen mögé bújt. Nem jó szöveg az utáljuk az amerikaikat, ukránokat, oroszokat, stb... Én a gazembereket utálom. Talán igy érthető? És te hogy vagy ezzel?
Pityupapa
2022. augusztus 10. 07:37
Nincs más választás, el kell zárni a gázcsapot! Akkor majd vagy elgondolkodnak, vagy megfagynak.
europész
2022. augusztus 09. 20:35
Itt az idő,csak magyar embereket engedjünk be.A többi maradjon otthon.Határt lezárni mert van olyan országrész Ukrajnában amit az oroszok nem piszkálnak.A belső menekültek ott is ellesznek.
Orange79
2022. augusztus 09. 18:33
Akkor a gazszallitast leallitjuk Ukrajna fele, az ukran naplopokat pedig kibasszuk az orszagbol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!