Már a baloldali amerikai magyarok szerint is ünnepelték Orbánt Dallasban

2022. augusztus 15. 13:55

„Orbán Viktor és az amerikai jobboldal egymásra talált” – mondta Felcsuti Balázs közgazdász Bostonból a Hírklikknek.

2022. augusztus 15. 13:55
null

Felcsuti Balázs közgazdász az Egyesült Államokból, Bostonból jelentkezett be Németh Péter vendégeként a Klikk TV Mélyvíz című műsorában. A téma Orbán Viktor dallasi beszéde volt. 

Abszolút!

– válaszolta az USA-ban élő magyar közgazdász arra a kérdésre, hogy a kormányfő beszéde kiváltott-e bármilyen visszhangot a helyi közvélemény körében.

„Orbán Viktor és az amerikai jobboldal egymásra talált” – summázta röviden Felcsuti a jelenlegi helyzetet. A 

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti vissza. A bostoni magyar szerint régóta érzékelhető, hogy „szélsőjobbra” tolódott az amerikai jobboldal, főként a Republikánus Párt, aminek az oka szerinte abban is kereshető, hogy a bázisuk egyre csökken. „Ezzel is magyarázható, hogy nem érdekük a demokrácia, egyre csökken a támogatottságuk. Ez is motiválhatta Orbán, az orbáni modell ünneplését a jobboldali sajtóban” – fogalmazott Felcsuti.

Nyitóképen: Orbán Viktor a dallasi CPAC-rendezvényen. Fotó: ZACH D ROBERTS / NURPHOTO / AFP

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota
2022. augusztus 16. 12:52
Azért az ilyen mosléktól megkérdezném, hogy ha ez nem, akkor az demokrácia e, ahol erőszakkal nyomnak le valamit a torkodon? Ha pedig nem kéred, és nem értesz egyet, a béke és szeretet jegyében kicsinálnak... Köpjön fel a nyomorultja és álljon alá!
utolsó kisgazda
2022. augusztus 16. 04:08
REZSICSÖKKENTÉS ! (karlendítés) Amerika menjen a kurva anyjába Európai Unio menjen a kurva anyjába. Ti meg maradjatok itt. FELCSÚT ! (karlendítés)
NullaSalus
2022. augusztus 16. 00:52
"... aminek az oka szerinte abban is kereshető, hogy a bázisuk egyre csökken" A demokrata párttal ellentétben a republikánus szavazók életben vannak.
pemete jakab
2022. augusztus 15. 21:23
Az európai jobboldal azért sok mindenben különbözik az amerikaitól. Közös jelszavak, de a tartalom azért eléggé különböző. Ráadásul a republikánus párt egy gyűjtőpárt (ahogy a Demokrata is), nagyon sokféle véleménnyel, nem úgy, mint pl. a Fidesz vagy az orosz Egységes Oroszország Putyin-párt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!