Putyin: Moszkva kész korszerű fegyvereket felkínálni szövetségeseinek

2022. augusztus 15. 18:15

Az orosz elnök erről az Armija-2022 haditechnikai fórum megnyitóján beszélt hétfőn a Moszkvához közeli Kubinkában.

2022. augusztus 15. 18:15
null

„Moszkva nagyra értékeli történelmileg tartósnak, barátinak és bizalminak bizonyult kapcsolatait a latin-amerikai, ázsiai és afrikai országokkal, és kész korszerű fegyvereket felkínálni szövetségeseinek és partnereinek” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Armija-2022 haditechnikai fórum megnyitóján hétfőn a Moszkvához közeli Kubinkában.

Leszögezte, hogy gyakorlatilag az összes ilyen fegyver nem egyszer valós harci körülmények között bizonyította be megbízhatóságát, minőségét és hatékonyságát. Azt hangoztatta, hogy a haditechnikai együttműködés, valamint az erőfeszítéseik és képességeik egyesítése révén Oroszország és partnerei biztosíthatják saját biztonságukat és stabilitásukat, és a világét is egyben.

Putyin azt is hangoztatta, hogy

Az orosz elnök szerint ezek az államok a fejlődés szabad, szuverén útját választották, és kollektívan kívánják megoldani a regionális és globális biztonság kérdéseit „a nemzetközi jog, a kölcsönös felelősség és egymás értékeinek figyelme vétele alapján”. Méltatta Oroszország és a Donyec-medence katonáit, akik szerinte becsülettel és pontosan végrehajtják a kitűzött feladatokat az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” során.

Az Armija-2022 fórum keretében megrendezett nemzetközi antifasiszta kongresszussal kapcsolatban hangoztatta a történelemhamisítással, a neonácizmussal, az oroszellenességgel és a rasszizmussal szembeni fellépés fontosságát. Az ukrajnai háborúval párhuzamosan megtartott, e hét végéig tartó haditechnikai fórumra 72 ország küldött hivatalos delegációval. Az Armija-2022-n mintegy másfélezer gyártó és szervezet képviselteti magát.

(MTI)

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orbanegynagygeci
2022. augusztus 15. 22:53
Gyerekek ezt már remélem ti se hiszitek el! Akármilyen buták is vagytok. Adnak hozzá tyúkketrecet is? :)))
hentes
2022. augusztus 15. 22:06
Putyin elajándékozza a zsákmányolt nyugati fegyvereket, úgyse érnek szart se.
stug
2022. augusztus 15. 21:37
Most picsogjatok, lipcsibolsik: robotkutya! https://www.youtube.com/watch?v=XCvH0ljo8w4
stug
2022. augusztus 15. 21:35
Army 2022: https://www.youtube.com/watch?v=M3uVcXkqn3I
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!