Klicsko a Times of Israelnek: Az oroszok célja egy új szovjet birodalom megteremtése

2022. augusztus 17. 17:43

Kijev első embere szerint az oroszok a balti államokat, Lengyelországot és Németország egy részét is célba vehetik.

2022. augusztus 17. 17:43
null

„Az oroszok nem állnak meg Mariupolnál vagy délen, de még csak Ukrajnánál sem. Egy új szovjet birodalom megteremtése a céljuk, így Ukrajna nemcsak a saját területét, hanem egész Európát védi” – erről beszélt Vitalij Klicsko a Times of Israelnek adott interjúban, amit az Index is szemlézett.

A szovjet birodalom újjáépítéséért az oroszok a balti államokat, Lengyelországot és Németország egy részét is célba vehetik

– hangsúlyozta Kijev polgármestere.

„Az ukránok egész Európát védik”

Klicsko szerint az ukránok nemcsak a saját földjüket, hanem emberi értékeket és egész Európát védik. A polgármester arra is rámutatott, hogy a háborúnak addig nem lesz vége, amíg az oroszokat erővel ki nem szorítják Ukrajnából.

Nyitókép: JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2022. augusztus 18. 10:10
Ezt a dumát mar nagyon sokszor hallottuk. P.R. Kyjev első emberetől mar sokadszorra. Csak el ne vegyék a német állampolgárságát....
Salamander
2022. augusztus 18. 01:06
Tévecc Klicskó. Az oroszok nem szovjet birodalmat építenek, azt az USA építi. Az oroszok védik a velük közvetlenül határos országok semlegességét. Az oroszoknak nem érdeke háborúzni, mert köszönik jól vannak: van egy csomó - legalább 500 évre elegendő - nyersanyaguk, amit szívesen eladnának például Németországnak, aki mindenféle szép dolgot gyártana belőle és a zsiráfnyakú parazita államok: UK, az USA és a commonwealth országok mehetnének a "békakicsisegge" alá. Ezt nem akarják, ezért szívesen nekiállnak háborúzni és lángba is döntik Európát, amint tehetik. Klicskó és Zelenszkij Ukrajna és Európa árulói, Amerika seggnyalói.
Mich
2022. augusztus 18. 00:51
Lehet, hogy Kamugeri mégis ezzel a hülyével beszélt...?
Csigorin
2022. augusztus 17. 20:51
talan ha nem csinaltatok volna embargot meg gyakorlatilag vasfuggonyt, akkor eleg lett volna a Donbasszt stabilizalni. Most az oroszok mindent vissza fognak venni amit csak lehet atomhaboru nelkul, mert hala a rovidlato es korlatolt nyugati politikanak SEMMI tovabbi vesztenivalojuk NINCS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!