Hajdaj: Gyerekeket készítenek fel a háborúra az oroszok Luhanszkban

2022. augusztus 22. 19:13

A kormányzó szerint szinte teljesen elfogytak a kényszerrel mozgósítható hadköteles korú férfiak a régióban.

2022. augusztus 22. 19:13
null

Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó a Telegram üzenetküldő csatornán arról számolt be, hogy a csaknem teljesen elfoglalt luhanszki régióban az oroszok gyerekeket készítenek fel a háborúra, a keleti fronton pedig próbálják áttörni az ukrán fegyveres erők védelmét.

„Az orosz hadsereg szüntelen kutatja a gyenge láncszemeket az ukrán védők védelmi vonalában, és folytatja a települések ágyúzását. Csak tegnap este hét rakétacsapást mértek ránk, 11-szer lőttek az ukrán hadsereg állásaira tüzérséggel és rakéta-sorozatvetőkkel, öt alkalommal próbáltak harckocsitámadást indítani.

 – írta a kormányzó.

A kormányzó szerint az orosz erők feleskették a Fiatal Gárda iskolás korú tagjait

Hajdaj szavai szerint mostanra szinte teljesen elfogytak a kényszerrel mozgósítható hadköteles korú férfiak a régióban, ezért elkezdték felkészíteni a nagykorúsághoz közeledő gyerekeket a háborúra. Példaként hozta, hogy Novoderkul falu megalapításának 225. évfordulójának napján feleskették az úgynevezett „Fiatal Gárda” katonai-hazafias mozgalom harminc iskolás korú új tagját.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bűbájos Küsmödy
2022. augusztus 22. 23:39
Én pedig személyesen is ismerek olyan kretén idiótát, aki ezt így el is hiszi! (Komolyan!)
kaffogó hebrencs
2022. augusztus 22. 23:20
Ezen a héten már hétfőn győztek az ukránok. Általában megvárja sajtó a keddet, néha a szerdát is. Orbán szokásos heti bukása is előrébb lesz hozva, vagy inkább a változatosság kedvéért azt hátratolják a hét vége felé?
Pierre
2022. augusztus 22. 22:48
akkor mar fidelitast kellene vinnie putyinnak. Azok legalabb kierdemeltek.
pemete jakab
2022. augusztus 22. 22:08
A képet elnézve, nem az elszántság, tettrekészség van az arcukra írva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!