Putyin visszahozza Sztálin kitüntetését és megjutalmazza azokat a nőket, akik legalább tíz gyereket szülnek

2022. augusztus 17. 15:41

Az anyák jutalma egymillió rubel (valamivel több mint 6,5 millió forint), amit egy összegben fizetnek ki nekik akkor, amikor a tizedik gyermek betölti az első életévét.

2022. augusztus 17. 15:41
null

Az orosz elnök egy hétfőn aláírt rendeletében visszahozta a Hős Anya elenevezésű kitüntetést, amelyet még Sztálin alapított 1944-ben, amikor a Szovjetuniónak a II. világháború eredményeként borzalmasan nagy emberveszteséget kellett elkönyvelnie.

Később közel 400 ezer nő kapta meg a Hős Anya kitüntetést, amit egészen a Szovjetunió 1991-es összeomlásáig rendszeresen kiosztottak. Több mint 30 év után Putyin most visszahozza az elismerést, az erről beszámoló Moscow Times szerint azért, mert elmondása szerint kardinális intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megoldják a népességfogyás egyre égetőbb problémáját.

A lap szerint

Jutalmuk egymillió rubel (valamivel több mint 6,5 millió forint), amit egy összegben fizetnek ki nekik akkor, amikor a tizedik gyermek betölti az első életévét. További feltétel, hogy a tizedik gyermek első születésnapján idősebb testvérei mind életben legyenek, csak azok esetében tesznek kivételt, akik terrorcselekmény vagy más fegyveres bűncselekmény következtében vesztették életüket „idő előtt”.

A pénzjutalom mellett a kitüntetett anyák a megígértek szerint orosz zászlóval ellátott aranyérmeket is kapnak majd.

Nyitókép: ALEXEY NIKOLSKY / RIA NOVOSTI / AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 18. 00:59
Ha a 10 gyerekből egy is meghal a tizedik egy éves kora előtt (ami azért Oroszországban orosz rulett), akkor már nem hős az anya, és nem jár a kvóta lóvé. Kivétel, ha terrorcselekmény vagy más fegyveres bűncselekmény következtében vesztették életüket „idő előtt”. Szívet melengető feltételrendszer. Micsoda szép tiszta nemes gondolat a gyerekét elvesztő anyát büntetni. Sztálint is csak a szívjóság vezérelhette!
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 17. 23:58
10? Miért nem 20? :DD Kell az ágyútöltelék utánpótlás!
szodabár
2022. augusztus 17. 22:56
Itt csak a cigányok szülnek sok gyereket és akiknek elment az eszük, vagy nem akarnak dolgozni.
brekker
2022. augusztus 17. 22:48
Putyin nagy troll, a libsik visítanak. Mintha nekik kéne fizetni "adófizetői pénzből". Hirtelen elkezdték félteni az egyszerű orosz adófizetőket. Akiket addig alkesz félembernek írtak le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!