A Pentagon szerint 80 ezer fős veszteségük lehet az oroszoknak

2022. augusztus 09. 07:27

Colin Kahl úgy véli, hogy az ukránok előnyben vannak.

2022. augusztus 09. 07:27
null

Csaknem 80 ezer orosz katona vesztette életét vagy sebesült meg az ukrajnai hadműveletben – közölte hétfőn Colin Kahl, a Pentagon védelmi politikáért felelős államtitkára. Az amerikai tisztségviselő szerint az orosz fegyveres erők rendkívüli veszteségeket szenvedtek el, mert az ukrán hadsereg jól működik és sok támogatást kap. Mint fogalmazott, a hadművelet a legintenzívebb fegyveres konfliktus Európában a második világháború óta.

Hivatalos orosz adatok nem állnak rendelkezésre a veszteségekről.    

Előnyben az ukránok és Putyin semmit nem ért el?

Kahl szerint az ukránok a jelenlegi helyzetben egyértelműen előnyben vannak, különös tekintettel arra, hogy fölényben vannak a harci kedvet és a morált illetően is. „A hazájuk túléléséért harcolnak” – mondta. Kijelentette, hogy Vlagyimir

Putyin orosz elnök nem érte el egyetlen célját sem.

„Legfőbb célja az ország teljes lerohanása volt, egy kijevi rezsimváltással megszüntetve Ukrajna létét független, szuverén és demokratikus államként. Semmi sem jött össze ebből” – hangsúlyozta az amerikai illetékes.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. augusztus 09. 23:13
Már megint "angol tudósok" szintű megállapítások jönnek.
lyon
2022. augusztus 09. 13:34
A Pentagon szerint... és az Angol tudósok alátámasztották a hírt... Lapozzunk...
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 09. 10:27
Korábban a Mandiner által is idézett orosz ellenzéki források szerint Volgográd oblasztból 136-an haltak meg Ukrajnában, és ez orosz viszonylatban kiemelkedően magasnak számít Lakosságarányosan rávetítve teljes Oroszországra ez körülbelül 5-6 ezer halottat jelent, attól függően mennyire haladja meg az ottaniak vesztesége az országos átlagot. Július közepén nyilvánosságra került adatról beszélünk, azóta nem volt az oroszoknak kiemelkedő vesztesége időarányosan Orosz hivatalos adatok 4 ezer fölötti veszteségről szóltak, az ukránok 33 ezerről beszéltek. A Pentagon korábban csak a hasára ütött és a kettő közötti számértéknek bedobta a 15 ezret. A mostani 80 ezres szám a Pentagon helyettes politikai államtitkárától származik, ennek megfelelően kell értékelni Colin Kahl semmiféle katonai képzettséggel nem rendelkezik, politológiát tanult és ennek megfelelő a karrierje. Forró vonalat tart a kijeviekkel, akik megpróbálják az egész nyugati médiát kézivezérléssel irányítani, sajnos nem sikertelenül. Ez utóbbiról szól ez a mostani számadat, és egyúttal szegénységi bizonyítvány a nyugati média állapotáról
Dezsőke
2022. augusztus 09. 10:04
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!