Az ukránok az amerikaiakkal konzultálnak a HIMARS-csapások előtt

2022. augusztus 03. 06:04

Az USA így „közvetlenül részt vesz” az ukrajnai háborúban az oroszok szerint.

2022. augusztus 03. 06:04
null

A Telex arról ír a Guardian nyomán, hogy Oroszország azt állítja: az USA „közvetlenül részt vesz” az ukrajnai háborúban azzal, hogy olyan információkat szolgáltat Ukrajnának, amelyeket Kijev felhasznál a nagy hatótávolságú rakétacsapásokhoz.

Hozzátették: a Kreml azután reagált így, hogy a brit Telegraph-nak adott interjújában Vadim Szkibickij, Ukrajna katonai hírszerzésének megbízott helyettes vezetője arról beszélt, hogy az amerikai gyártmányú, nagy hatótávolságú HIMARS tüzérségi rendszerek használatában

az amerikaiaktól kapott kiváló minőségű műholdképek és valós idejű információk segítették az ukránokat.

Szkibickij tagadta, hogy az amerikaiak közvetlen célzási információkat is adtak volna. Elismerte azonban, hogy a csapások előtt az amerikai és az ukrán hírszerzés tisztviselői konzultáltak egymással, hogy Washington megvizsgálhassa, és szükség esetén megvétózhassa a tervezett célpontokat, írják.

Hangsúlyozzák, hogy az interjú megjelenése után az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova a RIA Novosztyi hírügynökségnek azt mondta, nincs szükség további megerősítésre az Egyesült Államok háborúban való közvetlen részvételéről. Szerinte

bebizonyosodott, hogy az amerikai fegyverek mellé az USA nemcsak használati útmutatót ad, hanem konkrét célzási információkat is.

Emlékeztettek: az USA korábban 16 HIMARS-rendszert adott át Ukrajnának, ezen a héten pedig további négy érkezett. Pár hete további 25-30 HIMARS-rakétarendszer leszállításáról állapodott meg az Egyesült Államok Ukrajnával. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a 70-80 km-ig nagyon pontos találatleadásra képes fegyvereknek kulcsszerepe volt abban, hogy lelassult a kelet-ukrajnai orosz előrenyomulás.

Nyitókép: Twitter-képernyőfotó

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. augusztus 05. 11:04
Nincs mit keresgélned! Tudomásul kell venned a zsidóság korlátlan hatalmát! A rabbik évezredek óta élet-halál urai voltak, s azok most is, ma is! Zsidó demokrácia, zsidó rend van teremtve! Aki igazán ki állt magyar nemzetisége mellett, s volt valaki, azt kivonták a forgalomból, vagy éppen bebörtönözték! -szóval, mint írtam, működik a zsidó demokrácia... S ez megy, ez megy Európában is... -aki veszélyes lehetne rájuk, azt kivonják a forgalomból, ellehetetlenítik, vagy éppen baleset éri, s elhalálozik... -nem kell mindent megértened! A magam részéről befejeztem, kérlek nézd el nekem...
remi
2022. augusztus 03. 11:44
"kísérleteznek műholdakat megvakító technológiákkal." Azon már túl vannak. Építik.
Ödenburger
2022. augusztus 03. 09:57
Az amerikai felderítési-célpontkijelölési részvétel már a háború elején nyilvánvaló volt (bár az, higy ez taktikai szinten is működik kezdetben meglepte az oroszokat). Viszont, az Ukrajnába öntött fegyverek mennyisége és a hírszerzési információk megosztása miatt az is nyilvánvaló, hogy valójában Amerika proxy háborút folytat - ahol az ukránok a feláldozható gyalogok. Ennek fényében viszont furcsa, hogy Pelosi révén Kínát is provokálják...
nuknuk
2022. augusztus 03. 09:55
A Himars-ba be kell ütni a célpont koordinátáit. Ezeket a CIA/NSA szolgáltatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!