Moszkva már délre összpontosít, szüneteltethetik a szlovjanszki hadjáratot

2022. augusztus 02. 07:48

A washingtoni Hadtudományi Intézet szerint az oroszok a donyecki területtől Dél-Ukrajna felé fordulnak.

2022. augusztus 02. 07:48
null

Az orosz erők csapatokat helyeznek át Dél-Ukrajnába, és szüneteltethetik a szlovjanszki hadjáratot, közölte az Index a washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) tudósítása nyomán. Az amerikai kutatóintézet arról számolt be, hogy az orosz erők folytatják a csapatok átcsoportosítását az északi donyecki területről a dél-ukrajnai védelmi állások megerősítésére, és ezzel szüneteltetik a Szlovjanszk elleni támadást.

Az ISW megjegyzi, hogy

a helyzet hasonló lehet ahhoz, amikor az orosz erők „elhanyagolták” Zaporizzsja és Herszon területeket, miközben támadásokat indítottak a luhanszki terület ellen,

írja a Kyiv Independent.

Nyitókép: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. augusztus 03. 02:20
Már régóta nem támadnak az oroszok. Az egy helyi kivétel a wagnerosok akciója volt az erőmű és egyetlen ahhoz közeli falu bevételéért. Oroszország egyszerűen nem vet be akkora erőt, amellyel a kitűzött céljait el tudná érni mostanában.
SwordFish
2022. augusztus 02. 10:08
Moszkva délre összpontosít, mert Moszkva Odesszát akarja elfoglalni. Annyi elég is lesz az ukránok totális vereségéhez.
koronaszepe
2022. augusztus 02. 09:38
Ruszkik haza!
Gyzoltan
2022. augusztus 02. 09:35
A sok hamis hír mellett a trend az iránymutató, márpedig a trend nem mutat kedvező képet az ukránokat ágyútöltelékként használó, felhasználó zsidóságnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!