Ukrinform: herszoniak az álreferendum  bojkottjára szólítottak fel

2022. augusztus 10. 20:24

Az utcákon sárga szalagok tűntek fel, ami az ukrán hírügynökség szerint a „nyilvános ellenállási mozgalom” szimbóluma.

2022. augusztus 10. 20:24
null

Az orosz csapatok ellenőrzése alá került dél-ukrajnai Herszon városának lakói az Ukrinform hírügynökség szerdai jelentése szerint a terület Oroszországhoz csatolásáról tartandó „álreferendum” bojkottjára szólítottak fel.

Az ukrán hírügynökség azt közölte, hogy az utcákon sárga szalagok tűntek fel, ami szerinte a „nyilvános ellenállási mozgalom” szimbóluma. Továbbá arról tájékoztatott, hogy a mozgalom aktivistái felszólították az embereket, hogy a sárga szalagokat póznákra, villanyoszlopokra, korlátokra, illetve buszmegállókban is tűzzék ki.    

A február 24-én indult orosz hadművelet következtében az orosz csapatok és szövetségeseik több térséget is ellenőrzésük alá vontak Ukrajna déli részén, ahol saját közigazgatási szerveket hoztak létre. Értesülések szerint Donyeckben, Luhanszkban, Herszonban és Zaporizzsjában is terveznek népszavazást az Oroszországhoz csatlakozásról.    

Hírügynökségek ugyanakkor felidézték, hogy különösen Herszonban több tüntetés volt és merényleteket is elkövettek a Moszkva-barát közigazgatás tagjaival szemben.

(MTI)

Nyitókép/illusztráció: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miles1
2022. augusztus 10. 23:28
Tüntetéseeek? :DDD Mint a nyomentumosokéin? :))) Vannak fenn videók a neten. 30-40 ember "tüntet" egy 200 000-es városban. Azután, amikor orosz útlevélért, orosz papírokért kellett menni, többórás sorok kígyóztak a kérvényt bevételező irodák előtt.
Zsolt75
2022. augusztus 10. 23:20
Pl Bucsában sima fehér karszalagért golyó járt, itt meg vidáman szalagozgatnak? Ki a civilek tömeggyilkosa?
Highlander07
2022. augusztus 10. 22:52
Szánalmas, hogy a hülye ukránszopó mti minden ilyen hírt lehoz, na meg a mandiner is. Kíváncsi lennék, ha Szlovákiában vagy Erdélyben lenne népszavazás arról, hogy a magyar lakta területek Magyarországhoz csatlakozzanak, akkor is a náci soviniszta tótok vagy románok hülyeségeit reklámoznák, mint itt a náci soviniszta ukránokét? Ahogy már írtam, a magyar médiának semmit sem számít a donbászi őslakosok ukránok által okozott szenvedése, sőt még támogatják is azt. Érthetetlen.
nuknuk
2022. augusztus 10. 22:17
A nagy ukrán herszoni ellentámadás mikor jön már? Körmömet lerágom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!