Lángol az erdő a zaporizzsjai atomerőmű mellett orosz jelentések szerint

2022. augusztus 26. 08:40

Az ukrán erők az utóbbi időben több csapást mértek az erőmű területére.

2022. augusztus 26. 08:40
null

„A zaporizzsjai atomerőmű területén ég az erdő. Ma Energodar, Melitopol és Herszon több órára áramellátás nélkül maradt. Ezt a zaporizzsjai atomerőmű áramellátásának megszakadása okozta, amely Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fegyvereseinek provokációi miatt következett be. A fennakadást viszont egy tűz és egy rövidzárlat idézte elő az elektromos vezetékeken” – idézi az orosz TASZSZ hírügynökség Vlagyimir Rogov, a régió katonai-polgári közigazgatás főtanácsának tagja Telegram-üzenetét. A poszthoz csatoltak olyan műholdképeket,

amelyek füstöt mutatnak az erőmű közelében lévő területen.

A hírügynökség és az orosz hatóságok szerint az ukrán erők az utóbbi időben több csapást mértek az erőmű területére, drónok, nehéztüzérség és több rakétavető segítségével. A támadásokat a legtöbb esetben a légvédelmi rendszerek visszaverték, de a lövedékek már eltalálták az infrastruktúrát, és a nukleáris hulladéktároló területét is. 

Fotó: MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2022. augusztus 26. 10:39
Most már a posztnyugat is észhez térhetne, beszállni a háborúba, eltakarítani a megzakkant zongoristát és a maradék Ukrajnából meg létrehozni egy puffer zónát.
Vermacska
2022. augusztus 26. 10:06
A gáz hogy nekünk is hiányozni fog, mert most is 630MW-t importálunk ukrajnából. Ez csak akkor marad így ha az ukránoknak jobban kell a pénz mint az áram (ami el is képzelhető jelen helyzetben)! Jó lenne a karbantartás alatto Paksi blokk mielőbbi visszakapcsolása!
monuskaroly
2022. augusztus 26. 08:52
De fog hiányozni az ukrán rendszerből az a pár gigawatt! Tudják Zseléék hogy az övék már nem lesz az erőmű, így hát a ruszkiké sem legyen!
mexmax
2022. augusztus 26. 08:50
Ezek az önsorsrontó oroszok, magukat sem kímélik. ....szerinted? :) Csak úgy történhet hogy az erőmű két lövészárkában állomásozó oroszok összevesztek, Zselé? és még mindig azt hazudják, hogy az oroszok lövik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!