Továbbra is özönlik az orosz áru az Egyesült Államokba

2022. augusztus 26. 07:24

Nem akarják, hogy az amerikai lakosság fizesse meg az intézkedések árát. 

2022. augusztus 26. 07:24
null

Az Egyesült Államokba még mindig több száz millió dollár értékben özönlenek az orosz árucikkek, mert nem akarják, hogy az amerikai lakosság fizesse meg az intézkedések árát – olvasható az AP News cikkében.

Hiába Joe Biden ígérete, miszerint megsemmisítő csapást mérnek Vlagyimir Putyin országára, egyelőre csak olyan termékekre érvényesek a korlátozások, mint a vodka, a gyémánt vagy az üzemanyag.

Több száz egyéb orosz termék azonban változatlanul importálható az Egyesült Államokba. 

Több mint 3600 hajó érkezett

Az ukrajnai háború kezdete óta több mint 3600 hajó érkezett amerikai kikötőkbe orosz fával, fémmel, gumival és egyéb áruval megrakva. Léteznek olyan importcikkek, amelyek betiltása sokkal nagyobb károkat okoz az amerikai gazdaságban, mint Oroszországban.

Bizonyos termékek beszerzését meg lehet oldani alternatív források segítségével, másoknál azonban fel sem merülhet ez a lehetőség. 

A műtrágya például ilyen: ennek a behozatalát kimondottan támogatja a washingtoni kormányzat, a februári invázió óta több mint száz szállítmány érkezett az országba. 

Nyitókép: AFP

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. augusztus 26. 21:01
A sex-et is csak azok élvezik akik csinálják, és nem azok, akik beszélnek róla.
kulalak
2022. augusztus 26. 19:13
Az idei karácsonyi vásár az európai termékekből Amerikában lesz megrendezve ...
pipa89
2022. augusztus 26. 17:41
Amit szabad Jupiternek (USA), nem szabad a kis ökörnek (EU).
kafabatka
2022. augusztus 26. 17:34
Azt hiszem,hogy egy Putyin-Orbán-Biden-Leyen kvartett ilyen témakörben tartott vitáját a net világa zabálná. És ki legyen a műsorvezető "provokátor"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik