Elhunyt Mihail Gorbacsov

2022. augusztus 30. 22:49

Kilencvenegy éves volt.

2022. augusztus 30. 22:49
null

Hosszan tartó betegség után, életének 92. évében elhunyt Mihail Gorbacsov, a két világrendszer közötti hidegháború vérontás nélküli lezárásához döntő mértékben hozzájáruló reformer politikus, a Szovjetunió első és utolsó elnöke, a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára.

Halálhírét az orosz hírügynökségek a moszkvai Központi Klinikai Kórházra hivatkozva közölték. Jóllehet hazájában az emberek többsége a Szovjetunió összeomlásával és az azt követő káosszal kapcsolja össze nevét,

életútja és tettei alapján a világ más részein megbecsült, történelmi jelentőségű személyiségként ismerik el.

(MTI)

Nyitókép: Malte Ossowski / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dolll
2022. augusztus 31. 20:01
Teljesen más téma: Végig olvastam a kommenteket. Gorbacsov halála kapcsán komolyan csak az jut egyesek eszébe, hogy alja, ordenáré, trágár módon küldjék el egymást a picsáb@, mondvacsinált dolgokba kössenek bele, és k.anyázzanak,mintha muszáj volna....???? Azt hittem eddig, hogy ez egy nívósabb politikai portál. Tévedtem. Minek írkál az, akiből csak a kannás bor dől, betűk formájában??? Sokszor egy-egy hír esetén érdekesebbek a kommentek, mint maga a cikk, de néha olyanok is klaviatúrát ragadnak, akiknek inkább vissza kéne mászniuk abba a csatornába, amiből előbujtak.
mdave88
2022. augusztus 31. 10:28
https://media.communities.win/post/A4tlQDv4G8AS.png
rumpundli
2022. augusztus 31. 10:00
A nyugat saját halottjának is tekinti?
szandrarabo
2022. augusztus 31. 09:27
Hm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!