Az Egyesült Államok felvásárolt 150 ezer tonna ukrán búzát

2022. augusztus 17. 16:20

Röpke 68 millió dollár, azaz 27 milliárd forint értékben töltötték fel az éléskamrát az amerikaiak.

2022. augusztus 17. 16:20
null

Az Egyesült Államok újabb 150 ezer tonna ukrán búza felvásárlását és Afrikába juttatását támogatja az ENSZ élelmezési programja keretében – közölte az amerikai külügyminisztérium szerdán.

Az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége (USAID) 68 millió dollár kiegészítő támogatást nyújt az ENSZ-nek, amelyet 150 ezer tonna ukrán búza felvásárlására, szállítására és tárolására fordítanak

– áll a közleményben.

A humanitárius szállítmány a kelet-afrikai élelmezési válság enyhítésére szolgál majd. Afrika szarván a történelmi aszály emberek millióit sodorta az éhezés szélére – áll a dokumentumban.

A gabonaszállítmányok útnak indítását az ENSZ közvetítésével kötött orosz-ukrán megállapodás tette lehetővé. A fekete-tengeri ukrán kikötők forgalmát Oroszország február 24., az Ukrajna elleni katonai agresszió megindítása óta blokkolta.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. augusztus 18. 09:56
Amerika előző háborúból is kivette hasznot , Az egyik vagonban a magyar állam aranytartalékát vitték el, a másik szerelvényen pedig a zsidóktól elkobzott javakat szállították nyugatra .
bagira
2022. augusztus 18. 09:16
Brüsszel - Amerika Európán már megegyeztek , Magyarország az euhoz tartozik Ukrajna már Amerikához . Európát ismét ketté szakítják mint II világháború után . Most próbálják az oroszt legyűrni azt is egymás közt felosztanák.
bagira
2022. augusztus 17. 22:53
Putyin igazából a tömeggyilkos Zeleszkij fejére vérdíjat kitűzhetne .
bagira
2022. augusztus 17. 22:48
Ukrán búzát nem hihető hogy felvásárolta , búza nem ukránoké , hanem a bevackolt haszonleső amerikai földtulajdonosoké . Amerika ezért szállításban közreműködik . Azt se hihető hogy az éhezőkhöz eljut , nyugat annál kapzsibb hogy csak úgy adakozzon . Zelenszkij fegyver támogatása se ingyen van , ára van . Napokban a sajtó szellőztette Ukrajna eddig mennyi értékű fegyvert kapott Amerikától. Ukrajnában csak az emberi élet olcsó értéktelen .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!