Exkluzív felvételek a donbászi frontról, folyamatos tűz alatt állnak az ukránok

2022. augusztus 14. 17:21

„Az ellenség aknavetőkkel, tüzérséggel és többlövetű rakétarendszerekkel lő minket” – nyilatkozta egy ukrán katona.

2022. augusztus 14. 17:21
null

Szabad Európa nemrég a Donbászból, a Sziverszk és Szoledar városok közötti frontvonalról közölt videóriportot. 

Több tüzérségi lövedék is becsapódott, miközben az újságíró a katonákat kérdezte.

Az ukránok azt mondták a riporternek, hogy beásták magukat, de éjjel-nappal lövik őket.

„Az ellenség aknavetőkkel, tüzérséggel és többlövetű rakétarendszerekkel lő minket. Ezenkívül légi támogatásuk is van. De mi mélyen beástuk magunkat, így ellenállunk a támadásnak” – fogalmazott az egyik katona, miközben egy másik arról beszélt: az ad erőt nekik, hogy az igazság az ő oldalukon van ebben a háborúban.

A videót az alábbiakban tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2022. augusztus 14. 23:46
Chuck Norris megnyerte a világon az összes háborút és ezt is megfogja nyerni.
Kybon
2022. augusztus 14. 23:42
"az ad erőt nekik, hogy az igazság az ő oldalukon van ebben a háborúban" - Hát akkor ez zéró. Ilyen mondatot az mond, aki tisztában van azzal, hogy ő az agresszor. És ez így is van, az ENSZ-jelentések szerint feb. 20-án az ukránok kezdték a háborút (!). Az más kérdés, hogy mainstream médiashow mit parádézik a Nyugat beetetett nyomorultjainak. És hogy a vesztésre álló "Demokrata" párt magával rántja-e az egész világot...
kivancsijani
2022. augusztus 14. 22:26
Nem túl okos emberek, bár nagy szívük van. A nagypolitika feláldozza őket. Ez a háború elkerülhető lett volna, épp csak nem kellett volna fegyverkezni, illetve az oroszokat megfosztani jogaiktól. Ha mi nagyobb ország lennénk, talán mi is hasonlóan cselekedtünk volna mint a ruszkik. Helyettünk is harcolnak, még akkor is. ha sok magyart az ukrán nácik odaküldenek eléjük koncnak.
Bástyaelvtárs
2022. augusztus 14. 20:53
Tanulságos riportfilm volt. Jó hogy keszulnek haditudósítások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!