Charles Michel: A Krím Ukrajnához tartozik

2022. augusztus 23. 20:05

Az Európai Tanács elnöke szerint Oroszország Ukrajnával szembeni agressziója nem február 24-én kezdődött, hanem 2014-ben, a Krím illegális annektálásával.

2022. augusztus 23. 20:05
null

A Krím Ukrajnához tartozik, az Európai Unió nem ismeri el, és soha nem is fogja elismerni a térség és Szevasztopol illegális elcsatolását – hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kedden a Krími Platform nevű kijevi kezdeményezés második csúcstalálkozója résztvevőinek címzett videóüzenetében.

Az elnök kiemelte:

a Krím illegális annektálásával, február óta pedig Moszkva a Krímet stratégiai ugródeszkaként használja arra, hogy délről megszállja Ukrajna más részeit, és válogatás nélküli rakétacsapásokkal támadja az országot.”     

 Felhívta a figyelmet arra, hogy a Krím az Ukrajna más részeiből ellopott gabona szállítási csomópontjává vált, és

Oroszország katonai jelenléte a térségben az ukrán fekete-tengeri kikötők blokádját erősíti.

A következményeket, az ukrán gazdaságot érő károkat és a globális élelmiszerválságot a Kreml cinikus döntése, az éhínség fegyverként való használata okozza, hogy gyengítse az Ukrajnának nyújtott nemzetközi támogatást – tette hozzá.

Michel üdvözölte az Isztambulban nemrégiben megkötött megállapodást, amely elősegíti a kereskedelmi hajók elindulását Ukrajna fekete-tengeri kikötőiből, azonban éberségre figyelmeztetett annak érdekében, hogy Oroszország végrehajtsa az egyezményt.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2022. augusztus 25. 17:21
Az én szememben a ruszkik az agresszorok! De! A ruszkik hozták létre Ukrajnát és most ők szagolják a menyasszonyt. Ukrajna történelmi távolból nem létező ország. A megoldás az lenne, ha az ukik lemondanának az orosz tulajdonról és az orosz népről, aztán kitörne a béke. Az oroszok nem akarnak meghalni, nem annyira hülyék, ezért a NATO-val, EU -val nem kekeckednének. Ukránok! Ti kb 20 millióan vagytok, ha igaz. Vonuljatok vissza és éljetek békében, de az EU-n kívül. Nekünk nem kelletek. Zelenszkij pedig vagy a tietek, vagy a zsidóké. Ezt nektek kell eldönteni. Nyugodjatok meg, s éljetek békében.
Zilizi Gábor
2022. augusztus 24. 10:25
Kiket akarnak ezek meggyőzni? Milyen népnek mondják ezeket a szövegeket? Az aki a háború kitörése után figyelemmel követi, már mindent tudnak a Krím helyzetéről. Ez a mondat Misiketől épp hogy 2014ben kapott volna figyelmet. De ma már csak ahogy Nógrádi úr mondja UTÓPIA.
Gomoku
2022. augusztus 24. 09:43
Ez a manus úgy néz ki mint egy értelmifogyatékos. És olyanokat is beszél. És ezek a formák vezetik európát. Katasztrófa !!!
Senye Péter
2022. augusztus 24. 08:45
Az oroszok csak visszakérték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!