Zelenszkij elmondta, hogyan akarja Putyin elpusztítani Ukrajnát

2022. július 08. 13:25

Az ukrán elnök szerint Moszkvának az EU is a célpontja.

2022. július 08. 13:25
null

Az energiaválság Oroszország Ukrajna elpusztítására tett kísérlete – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán államfő pénteken a szlovén parlamentben, hozzátéve, hogy Kijev villamosenergia-exporttal próbálja mérsékelni az európai gázhiányt.

– mondta az ukrán elnök videón közvetített beszédében.  

A szlovén törvényhozásban – az Ukrajna támogatására rendezett eseményen – először Urska Klakocar Zupancic házelnök szólalt fel, aki elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy személyesen is üdvözölheti Zelenszkijt. Az ukrán államfő köszönetet mondott minden európai országnak, amely támogatja Ukrajnát azon erőfeszítéseiben, hogy felszabadítsa az országot az orosz megszállás alól. Azonban megjegyezte:

Megismételte korábbi kijelentését, miszerint Ukrajna a Nemzetközi Büntetőbíróság vizsgálatát követeli az országban elkövetett háborús bűnök miatt, és elvárja, hogy felelősségre vonják a tetteseket.

(MTI)

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINE PRESIDENCY / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AlastorMortimer
2022. július 09. 11:35
A jelenlegi ukrán elnök (szinész és nem politikus és pl. Kijev polgármestere egy boxoló) nem képviseli a geopilitikai értelemben az Ukrán Nép érdekeit.Ukrajnában egy nacionalista de inkább egy nemzetszocialista kormány hajtsa végre többek között az amerikai neokonzervatív politika érdekeit. Ez a (trockista,kozmopolita) politikai csoport provokálta ki Oroszországot a különleges katonai akcióra-ami még nem háború-hogy megszerezze az orosz energiahordozók feletti hegemóniát. Ezzel is elősegítse és fedezze a dollárnak a világvaluta és tartalékvaluta szerepét, egyszóval stabilizálja. Sajnos Ukrajna elnöke hajlandó meg hazudni is a közvéleménynek is annak érdekében,hogy minnél jobban teljesítse a Deep State akaratát.
Lanter
2022. július 09. 10:28
Megtiszteltetés és igazi európai érték a kokainos korrupt usabáb faszzongoristával találkozni:))) itt má nagy a baj:)))
Dezsőke
2022. július 08. 20:27
nagy arca van
annamanna
2022. július 08. 19:52
Ukrajnát egyedül az védené meg, HA NEM VOLNA HÁBORÚ, AZAZ EGYETLEN UKRÁN SEM HARCOLNA. Mert micsoda Ukrajna? 1. Az emberek, akik a fegyverektől meghalnak (a fegyverhasználat nem megvédi, hanem MEGÖLI ŐKET). 2. A házak az otthonok, a gyárak, az épületek, a színházak, az iskolák, az utak stb, amik tönkremennek. 3. A földek, amiken nem nő gabona. 4. A termés, amit letipornak, felgyújtanak, ellopnak. 5. A tengervíz, amit elaknásítanak. 6. Az embermilliók, akik a holmijukkal együtt menekülnek. Ez mind Ukrajna, amit senki sem véd, hanem PUSZTÍT. Ha ez mind elpusztul, akkor mi van megvédve? Egyetlen egy dolog védett - a Zelenszkij-kormány hatalma. Ez az egy, amit mindenki más pusztulása árán megvédenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!